arrow_drop_up arrow_drop_down
8 oktober 2020 

Goed zorgen voor je lichaam

En weg was het… De inspiratie om leuke anekdotes te schrijven en dieperliggende boodschappen mee te geven aan jouw onbewuste.

Hoe belangrijk is het allemaal nog?

Zoveel pijn, boosheid, verdriet en onmacht bij zoveel mensen en de verharding die daarop volgt. Het zat er aan te komen. De tendens was allang al zichtbaar. Social media die een vrijbrief lijkt te zijn om andere mensen tot op het botje af te breken.

En de huidige situatie in Nederland en de hele wereld lijkt helemaal een vrijbrief voor velen om compleet los te gaan.

Hoe dieper we in het nauw raken, hoe harder we om ons heen slaan. Iets met een kat die raar springt.

Iedereen die zijn nek uitsteekt op wat voor gebied dan ook, kan steevast rekenen op oorlog.

En dat is nu precies waar ik een broertje jeweetwel aan heb. Ik zal het woord maar niet noemen, want anders wordt deze mail überhaupt niet op jouw digitale deurmat bezorgd.

Ik ben persoonlijk de fase voorbij dat ik me nog iets aantrek van de baggerbak die ik af en toe over me heen krijg. Als mensen mijn goede intenties niet willen zien, dan so be it. Dat is hun verlies.

Maar ik werd afgelopen week wel letterlijk en figuurlijk stil toen ik zag dat volwassen mensen in staat zijn om en publiek kinderen uit te schelden en verantwoordelijk te houden voor hun eigen angst.

Dat vond en vind ik niet oké. Kinderen die nietsvermoedend urenlang bezig zijn om een centje bij te verdienen door te zorgen dat het winkelend publiek niet voor lege vakken komt te staan.

Overigens vind ik datzelfde als volwassenen dat onder elkaar doen. Maar dat vind ik nog net een ander kaliber.

Ik zie dagelijks in mijn praktijk de gevolgen van pesterijen. Wat een leed anderen kunnen veroorzaken. Het gebeurt vaak onbewust en vanuit een bepaald onvermogen. Maar dan nog…

De pijn wordt bij velen nu blijkbaar te groot. Dat het moet gaan zoals het nu gaat.

Het afreageren vanuit eigen frustratie op anderen, levert schade. En ik vermoed dat heel veel mensen dat niet in de gaten hebben.

Dat het nog teveel onbekend is, dat niets of niemand de eigen pijn kan oplossen. Dat kan je alleen zelf. Boos worden, schelden, fysiek geweld, oordelen, veroordelen, het zijn allemaal uitingen van eigen, vaak onderdrukte emoties.

Die argeloos bij een ander neer worden gekwakt. En waarom? Dan is het weg.

En de sterkste overwint. En de zwakkere kruipt nog verder weg. Terwijl het eigenlijke probleem niet verdwijnt. Het gaat niet weg. De oplossing zit in jezelf. Nergens anders in.

En zo zijn heel veel mensen, zeker op dit moment, heel druk met massaal oordelen en veroordelen. Daar gaat alle energie naartoe. En ondertussen wordt niet gezien wat er werkelijk gebeurd. We maken elkaar kapot.

En dat is misschien wel schadelijker dan welk virus dan ook. En nee, ik ga geen enkele uitlating doen over mijn mening over maatregelen ofzo. Die doet er namelijk totaal niet toe. Daar heb je ook niets aan, want jij bent hier omdat je gewicht wilt verliezen.

Precies daar wil ik naartoe met wat ik hierboven schrijf. Want alle angst en stress, misschien wel boosheid of frustratie die ontstaat bij zoveel mensen. En misschien ook wel bij jou. Het gaat ten koste van onze gezondheid. En daar is het juist allemaal om te doen.

Angst, stress, onzekerheid, onveiligheid, het gaat ten koste van je immuunsysteem. En daarmee word je vatbaarder voor ziektes.

Het is in jouw belang dat je gaat leven. Gewoon vandaag nog. Omdat het jouw goed recht is om goed voor jezelf te zorgen. In de eerste plaats ben jij het waard en ben jij belangrijk.

En ieder mens is voor zijn eigen hachie verantwoordelijk. Om er in ieder geval alles aan te doen om die gezondheid zo goed mogelijk te houden. En nee, soms lukt dat niet altijd, maar dan heb je er wel alles aan gedaan.

Dat gaf mij na een aantal dagen stilte in mezelf, opnieuw het inzicht. Waar doe ik het allemaal voor? Hier dus voor.

Want ondanks al het “geweld” om ons heen, ben ik er om jou te helpen. Juist nu te zorgen dat jij optimaal in staat bent om in deze tijd gezond te blijven. Door je de middelen aan te reiken zodat je dat ook kan gaan doen. Je weerbaar te maken. Fysiek en mentaal.

Dat gaf mij hernieuwde energie. De inspiratie is terug. En ik ga weer lekker schrijven.

Mijn advies aan jou. Laat de chaos de chaos en zorg goed voor jezelf en je lichaam. Jij weet precies hoe je dat moet doen.

 

Over de schrijver
Als Hypnotherapeut en Natuurvoedingsadviseur is het mijn missie om meer mensen bewust te maken van de voordelen van gezond leven en een gezond gewicht. Ik help ze om blijvend af te vallen naar hun ideale gewicht met behulp van hypnose en het Virtuele Maagband Programma. Wat betekent dat te veel, te vaak en te ongezond eten verandert in blijvende betere en gezondere eetgewoontes. Want een gezonder lichaam leidt tot meer energie en vitaliteit. En zeker ook tot meer geluk. Dat is wat ik ieder mens gun!
Reactie plaatsen