Birgit Smit HypnoGezond

Hallo, Ik ben Birgit

Birgit Smit hypnogezond.nl
En ik gun jou een ideaal gewicht! Ofwel een lichaam en leven waar je zo ontzettend blij van wordt dat je weer gaat bruisen van de energie.

Over Birgit Smit: Oprichter van HypnoGezond.nl

Leuk dat je dit leest en dat je me beter wilt leren kennen.

Hoe ben ik ertoe gekomen om HypnoGezond.nl op te richten? Dat is een lang verhaal maar ik vind het belangrijk dat je weet wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe.

Als kind had ik al ervaringen die ik niet helemaal kon plaatsen. Ik had het gevoel dat mijn belevingswereld anders was dan van mijn klasgenootjes. Maar in die tijd was daar nauwelijks aandacht voor waardoor ik me ging aanpassen. Wat betekende dat ik sociaal wenselijk gedrag liet zien en mezelf compleet kwijtraakte.

Na mijn middelbare schooltijd ging ik Technische Bedrijfskunde studeren. Omdat ik toen nog niets wist van de wondere wereld van het onbewuste, maakte ik mezelf wijs dat ik hier hele goede redenen voor had. Was het mijn passie? Nee, absoluut niet. Was ik gelukkig? Nee, ook zeker niet.

Zo ben ik jarenlang doorgegaan. Ik studeerde af aan de HTS en ging naar de Universiteit in Tilburg om door te studeren. Dit keer werd het bedrijfseconomie. Ik hoopte daar mijn geluk in te vinden. Ik heb de propedeuse gehaald en ik heb het daarna nog drie jaar volgehouden. Maar ook hier vond ik niet het geluk waar ik naar op zoek was. Dus ik stopte en ging aan het werk.

Hopelijk zou het bedrijfsleven me wel gelukkig maken. Ondertussen trouwde ik en kreeg drie prachtige dochters. Het enige wat mij een gelukkig gevoel gaf, waren mijn kinderen, maar verder bleef ik me afvragen:

“wat is de bedoeling van mijn leven?”

Na een gebeurtenis met grote impact in 2008 voelde ik de kracht om mezelf te bevrijden. De opleiding tot Master Management, Cultuur & Verandering met als specialisatie organisatiepsychologie was weliswaar niet mijn roeping, maar ik leerde zoveel over de psychologie van de mens en de werking van het bewuste en het onbewuste, dat het me wel raakte. Het fascineerde me enorm.

Het maakte dat ik op zoek ging naar mezelf. Wie is Birgit Smit? En wat wil Birgit?

Achteraf gezien kwamen de juiste mensen op mijn pad. Zij hielden me spiegels voor en waren de katalysator van een mega verandering als het ging om mijn persoontje. Ik bloeide op en begon te dromen.

Mijn missie: afvallen en hypnose

Ik volgde diverse opleidingen om mezelf als coach en therapeut te kwalificeren. En startte in 2013 mijn eigen praktijk. In die periode werd ook mijn eerste boek "Van doemscenario naar droombaan" uitgegeven.

Omdat ik iemand ben die altijd wil blijven leren en daar ook enorme voldoening uithaal, begon ik een aantal jaren geleden aan de opleiding tot Hypnotherapeut bij Hypnose Instituut Nederland. Ik vond het magisch. En de puzzel was compleet.

Zeker op het moment dat ik de opleiding tot Therapeut Virtuele Maagband deed. Ik zag mijn eigen leven voorbij trekken als het ging om de haat/liefde verhouding met eten en mijn gewicht.

Ik kreeg het namelijk met een dieet best voor elkaar om flink af te vallen en mijn ideale gewicht te bereiken, maar blijvend was het nooit. Alle moeite voor niets en de teleurstelling was telkens groot.

En nu had ik de oplossing:


"Een blijvende oplossing en tot op de dag van vandaag heb ik mijn ideale gewicht"


Trouwens in mijn gratis E-book vertel ik nog veel meer. En daar geef ik ook belangrijke inzichten hoe bepaalde eetgewoontes en overgewicht echt ontstaan. En dat kon wel eens anders zijn dan je nu denkt. 

Inmiddels zijn mijn nieuwe, gezondere eetgewoontes volledig geautomatiseerd in mijn onbewuste. Behoefte aan tussendoortjes of ongezonde snoep of snacks heb ik niet meer.

Oh ja… en omdat ik ergens in die periode ook wilde weten of mijn nieuwe eetgewoontes wel echt goed voor mijn lichaam waren, heb ik de studie tot natuurvoedingsadviseur gevolgd en afgerond. Want ik kon wel denken dat ik gezond bezig was, maar ik wilde dat ook echt zeker weten;-)

Al met al heb ik mijn passie gevonden. En samen met mijn partner en drie dochters heb ik het goed. En ben ik dankbaar dat ik het mooiste werk mag doen wat er bestaat: mensen helpen naar blijvend hun ideale gewicht door hypnose.


Check ook mijn website: hypnotherapiebirgitsmit.nl

Birgit is afgestudeerd als:


Technisch Bedrijfskundige (ing)

Master Management, Cultuur & Verandering met specialisatie Organisatiepsychologie (Mcc)

Effortless Coach

Hypnotherapeut

Therapeut Virtuele Maagband

Therapeut Stoppen met Roken door Hypnose

Therapeut Non-Verbale hypnose, mesmerisme, fascinatie, magnetisme, non-verbale communicatie.

Therapeut Hartcoherentie

Natuurvoedingsadviseur

NLP Practitioner & NLP Master Practitioner

Therapeut Kinderhypnose en hechtingstherapie


Birgit is lid van de beroepsvereniging Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT) en staat geregistreerd als CAT-Therapeut onder nummer: CL2499-19-08-19

arrow_drop_up arrow_drop_down