voor wie werkt hypnose niet

Voor wie werkt hypnose niet

Hypnose werkt voor iedereen. Toch zijn er altijd mensen die beweren dat het bij hun niet werkt. Die vinden het allemaal maar bla bla bla... Mogelijk word je door deze mensen beïnvloed. En laat je daardoor een belangrijke kans op een mooie verandering aan je voorbij gaan.

Wat kunnen redenen zijn dat hypnose niet werkt? Of waarbij het effect niet is geweest wat ze ervan hadden verwacht.

Hier vind je 3 belangrijke verklaringen:

  De echte pijn is groter dan de pijn van het probleem

Je onbewuste heeft altijd het beste met je voor. De dingen die je doet, hoe vervelend die soms ook lijken, hebben een belangrijke functie. Het is een bescherming tegen pijn. En pijn kan al een bepaald gevoel van verveling zijn. Of een ongemakkelijk gevoel. Ook verdriet of angst zijn redenen om dingen te doen die op andere vlakken weer tot problemen leiden.

Je onbewuste gelooft dat als jij stopt met die gewoonte die inmiddels tot een probleem is gaan leiden, je pijn gaat voelen. Dat is niet de bedoeling en past niet binnen het plan van pijn vermijden.

Het is als het ware een gevecht geworden tussen twee delen. Het ene deel heeft een wens om te veranderen. Het andere deel wil je beschermen en houdt de verandering tegen. Dat deel dat de grootste pijn ervaart, zal winnen. Het belang om alles bij het oude te laten is dan te groot.

Voorbeeld:

Je snoept en snackt de hele dag door. Het is een vervelende gewoonte geworden. Maar je kan het niet laten. Je vertelt jezelf dat het zo lekker is. Maar ondertussen kijk je in de spiegel en durf je al niet meer op de weegschaal te gaan staan. Want het getalletje maakt je niet bepaald vrolijk. De kilo’s vliegen eraan. Je voelt ergens de pijn dat je het zover laat komen. En baalt dat je geen ruggengraat lijkt te hebben om het te veranderen.

Het is niet zo dat je geen ruggengraat hebt. Of het aan wilskracht ontbreekt. Nee, iets dat sterker is dan je bewuste wil, probeert uit alle macht jou te laten snoepen en snacken. Dat is belangrijk, want daarmee vermijd je een pijn.

Het probleem van overgewicht en het nare gevoel dat je daarbij hebt, is minder erg dan de pijn wat je met dat snoepen en snacken wilt verdoezelen. Dat is de reden waarom het jou op wilskracht niet lukt om ermee te stoppen. En je altijd weer terugvalt. Hoe langer jij probeert dat gedrag te weerstaan, hoe harder je onbewuste gaat werken om jou weer aan het snoepen te krijgen.

   De oplossing

Moet je dan maar genoegen nemen dat het niet werkt? Nee, zeker niet. Je kunt met gerichte hypnotherapie de echte oorzaak oplossen. Dit is uiteraard maatwerk. Je spoort de echte oorzaak waar de pijn is ontstaan op en lost daar de pijn op. In hypnose dus… Zodra de pijn weg is, hoef je niets meer te vermijden. En zal je onbewuste wel luisteren naar de hypnotische suggesties die ik je geef.

   Je gelooft er eigenlijk niet in

Misschien heb je van iemand gehoord dat hypnose goed werkt. Je gelooft er echt helemaal niet in. Maar je ervaart wel een probleem en denkt: ‘ach… laat ik het eens proberen’. Je onbewuste ziet direct zijn kans schoon. En zal je een negatieve ervaring bezorgen. Zo, dat zal je nooit meer doen. En zo zal je voor altijd kunnen geloven dat het voor jou niet werkt. Jammer, een gemiste kans.

     De oplossing

Het zal ook voor jou kunnen werken. Mits je het serieus neemt en er open ingaat. Omdat je weet en beseft dat de verandering in jou zit. En als het niet werkt, dat er dan in jou nog een belemmering zit die je tegenhoudt. En die belemmering kan je dan weer met hypnose oplossen.

    Je zoekt de oplossing buiten jezelf

De buitenwereld doet dingen die je een rotgevoel kunnen geven. En je wilt er nog niet aan dat er eigenlijk in jou iets wordt getriggerd. Het is toch duidelijk dat de buitenwereld de problemen veroorzaken. Omdat iemand iets vervelends zegt, voel jij je rot. En dus duik je de snoeptrommel in. Of pak je dat wijntje. Of ga je zitten mokken in een hoekje. Nee, het ligt echt aan die ander.

Je wilt het wel anders. Maar het is nu eenmaal veiliger om iemand  anders de ‘schuld’ te geven dat hypnose bij jou niet werkt. Want als je het bij jezelf zoekt, dan zeg je eigenlijk dat je faalt. En geloof me, dat ga je jezelf natuurlijk niet aandoen. Want dat doet dan ook weer pijn. En dus ga je jezelf vertellen dat het niet aan jou ligt, maar aan iemand anders. In dit geval ik dus;-)

    De oplossing

Als je vanuit dit perspectief aan hypnose begint, zal het niet werken. Je zult je bewust moeten zijn dat de oorzaak van je gedrag in jou zit. Je doet dat weliswaar met een hele goede reden. Maar de enige die het gedrag kan veranderen, ben je zelf. Ik kan je met hypnose helpen, maar jij zal de verandering moeten maken. Als je dat kunt aannemen, zal het ook voor jou werken!

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #000000} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #000000; min-height: 14.0px} span.s1 {font-kerning: none}

   Je bent eigenlijk bang voor hypnose

Je weet niet wat hypnose is. Je hebt alleen een idee op basis van wat je hebt gehoord en misschien ooit hebt gezien. Het ziet er allemaal een beetje eng uit. Maar toch wil je het wel proberen. Want je ziet ergens ook wel de voordelen. Stel dat het werkt.

Je begint vol goede moed, maar het werkt niet. Het kan zomaar zijn dat je jezelf niet over zal geven aan mijn stem en mijn instructies. Simpelweg omdat je bang bent. Bang dat je er misschien niet meer uit zal komen. Of dat er toch iets mis zal gaan. Als je vanuit die angst in de hypnose gaat, kan het zomaar zijn dat je die angst versterkt en daarmee het probleem.

    De oplossing

Realiseer je dat er niets engs aan is. Je onbewuste heeft altijd het beste met je voor. En geeft het meest belangrijke voorrang. Stel dat tijdens de hypnose een situatie ontstaat waar per direct je aandacht voor vereist is, dan zal je dat ook direct kunnen hebben. Je onbewuste zal dus ook zeker naar mijn instructies willen luisteren. Maar dan moet jij wel toestemming geven en bereid zijn te ontspannen zodat je onbewuste de noodzaak begrijpt om de verandering te kunnen maken.