Wat is hypnose

Wat is hypnose

Hypnose is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn waarin je ontspannen bent en geconcentreerd op een bepaald onderwerp. Hypnose wordt onterecht vaak aangeduid als een slaaptoestand. Je slaapt namelijk niet, want je blijft tijdens hypnose bewust van je omgeving. Dat het geassocieerd wordt met slaap komt doordat hypnose afgeleid is van het Oud-Griekste hupnos, wat slaap betekent.

Hypnose is een staat van ontspanning en focus. In deze staat wordt de kritische mind stil en kan gewerkt worden met het onbewuste. Het onbewuste heeft altijd het beste met je voor. Als je een probleem ervaart, dan lijkt het alsof je onbewuste tegenwerkt, maar het onbewuste heeft altijd als doel om het beste te doen voor jou.

Het wil je ergens tegen beschermen en vanuit die bescherming wordt je gedrag gestuurd. Het gedrag dat je doet en wat nu een probleem voor je is geworden, was dus ooit een goede oplossing. Om het probleem te kunnen transformeren is het belangrijk om je onbewuste te laten weten dat het huidige gedrag niet meer werkt.

Dat er iets anders voor in de plaats mag komen. Iets dat beter en gezonder voor je is. Hier is hypnose uitermate geschikt voor. De verandering kan namelijk gemaakt worden als je rechtstreeks in contact kunt komen met het onbewuste. En daarvoor is het nodig dat de kritische mind die altijd overal iets van vindt, even stil is.

Afvallen en hypnose

Met bovenstaande uitleg kun je je voorstellen dat je op het niveau van het onbewuste dus ook heel eenvoudig je ongezonde eetgewoontes kunt veranderen naar betere en gezondere eetgewoontes. De kritische mind is stil en je onbewuste gaat begrijpen dat veel, vaak en vet eten niet meer de oplossing is. Dat dit gedrag is dat alleen maar voor problemen zorgt.

Ooit was het misschien een goede oplossing om bepaalde pijn niet te voelen, maar nu is het een probleem geworden. Want door het overgewicht wordt het risico op gezondheidsklachten vergroot. Vaak zijn er zelfs al gezondheidsklachten.

Zodra het onbewuste begrijpt dat dit oude, ongezonde gedrag niet meer wenselijk is, is het in staat om dit te veranderen en daar andere gewoontes die beter en gezonder zijn tegenover te zetten. Net zo automatisch al je dat oude, ongezonde eetgedrag deed, net zo automatisch ga je dat nieuwe, gezonde eetgedrag doen. Hypnose is hiermee een heel effectieve en eenvoudige methode gebleken om overgewicht aan te pakken.

Afvallen en stress

Stress is vaak een reden om in gewicht aan te komen. En stress is vaak zelfs een reden waarom het niet meer lukt om nog af te vallen. Stress verstoord vele lichaamsprocessen omdat het veel vitaminen en mineralen vraagt.

Daarnaast heeft stress invloed op de hormonale processen. Ook stress is goed aan te pakken met hypnose. Stress kent namelijk ook een oorzaak en is ergens ontstaan. Op het moment dat je tijdens hypnose de oorzaak opspoort en de inzichten veranderen, dan zal de stress ook verdwijnen.

Zodra de stress verdwijnt, zullen vele lichaamsprocessen weer op een gezonde manier op gang komen wat betekent dat je vanaf dat moment ook in staat bent om af te vallen.