De oplossing voor al je problemen
04 maart 2022 
in Stress

De oplossing voor al je problemen

Problemen wil je niet. Daar wil je juist vanaf.

Oplossingen wil je wel.

Voor de meeste mensen geldt dus ook: een probleem vraagt om een oplossing.

Terwijl ik het hier ga hebben over de andersom variant. Namelijk de oplossing vraagt een probleem.

Het klinkt misschien niet logisch, maar voor veel mensen is het wel logisch.

Zo zie ik regelmatig in de praktijk dat cliënten van het ene gedoetje in het andere vallen. Het lijkt wel alsof ze het ongeluk aan hun kant hebben hangen. Het ene probleem is nog niet opgelost en het volgende dient zich alweer aan.

Wat ze ook doen, niets lijkt te lukken. En ze doen ongelooflijk hun best om van alle zorgen af te komen zodat ze eindelijk kunnen genieten van een onbezorgd bestaan.

Het aparte is, dat als ze dan een periode hebben waarin ze even volmaakt ontspannen en gelukkig zijn, ze direct al aanvoelen dat het onheil op de loer ligt.

Want zo gaat het tenslotte iedere keer. Als het goed gaat, dan gaat er wel weer iets mis. En dat is dan ook zo.

Het lijkt een kwestie van pech. Het mag gewoon niet zo zijn.

De sterren staan ongunstig. En het geloof dat het ooit anders zal worden, daalt tot een dieptepunt.

Tja… hoe kan je nog verwachten dat je echt een onbezorgd en stressvrij leven gaat leven, als je niets anders dan bevestiging krijgt, dat het voor jou niet is weggelegd? Om gewoon gelukkig te zijn. Met jezelf, met je lijf, met je leven.

Ergens moet er toch een oplossing zijn om die problemen op te laten houden? Een uitweg uit de misère.

Dat klopt. Die oplossing is er. En dichterbij dan je denkt. Want als je probleem niet meer een oplossing is, dan hoef je het probleem niet meer te doen.

Dat klinkt goed toch?

Ik kan begrijpen als je nu de draad kwijtraakt. Maar het is eigenlijk heel eenvoudig.

Mensen met problemen krijgen vaak best wel wat hulp. Ze krijgen een bepaald soort aandacht dat best wel fijn voelt.

Dat fijne gevoel werkt vervolgens verslavend. Wat leer je hiervan: problemen leveren aandacht. En aandacht geeft een fijn gevoel.

Een goed idee toch?

Zo is een probleem ineens een oplossing geworden. Een rotgevoel wordt met behulp van een probleem door een goed gevoel vervangen.

Dat is niet gewoon een goed idee. Nee, het is een briljant idee.

Want wie wil er nu niet een goed gevoel?

Het vervelende is dat je wel een hoge prijs moet betalen voor dat goede gevoel. Namelijk een problematisch leven.

Dat klinkt dan weer een beetje raar. Want een goed gevoel in relatie tot een problematisch leven klinkt niet logisch.

Inderdaad, op bewust niveau is het ook niet logisch. En toch is dit wat veel mensen wel doen. Zonder dat ze het beseffen. Ze hebben het gewoon niet in de gaten. Dat ze problemen nodig hebben.

Terwijl ze zich op bewust niveau afvragen hoe ze de problemen kunnen stoppen, is het onbewuste juist bezig om ze aan te trekken. Want tja… een goed gevoel is een goed idee.

En als je weet dat het onbewuste minimaal voor 95% de scepter zwaait als het gaat om wat je doet, zegt of laat, dan weet je het wel. Die gaat winnen.

Zolang jouw onbewuste dit een goed idee vindt en niet verteld wordt dat je dat goede gevoel ook op gezondere manieren kunt krijgen, dan blijft het patroon zich herhalen.

En dan weet je wel wat de uitkomst is… precies, problemen dus. Hier kun je eindeloos mee doorgaan. Of je doorbreekt het patroon.

Dat laatste zou ik je adviseren. En het is helemaal niet zo moeilijk om dat te doen. Je moet het alleen even weten.

Juist daarvoor heb ik een online programma samengesteld waarin ik je 8 stappen meeneem om je problemen aan de wilgen te hangen. Je hebt ze niet langer meer nodig.

Als je het eenmaal ziet en toepast op je eigen leven, dan kan er echt wat veranderen.

Wat het ook is, waar je een probleem mee ervaart. Zou het niet de moeite waard zijn om het gewoon eens te onderzoeken? Of jij je probleem kunt oplossen in plaats van je probleem als een oplossing te blijven zien.

Direct aan de slag met het oplossen van jouw problemen? Klik hier begin vandaag nog >>

Over de schrijver
Als Hypnotherapeut zie ik dagelijks de gevolgen van de negatieve verhalen die mensen zich op onbewust niveau vertellen. Zo hebben veel mensen niet in de gaten dat ze risicomijdend zijn geworden. Ze durven zich niet te laten zien uit angst voor afwijzing of kritiek. En leggen de lat hoog op zoek naar bevestiging en waardering. De druk en dieperliggende angsten leiden tot ongelooflijk veel stress. En stress zorgt voor veel narigheid zowel op fysiek- als mentaal vlak. Nu ik het hele mechanisme doorzie, voel ik het als mijn plicht om dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Want het verklaart waarom op wilskracht gewoontes veranderen nooit zal lukken. Hiermee worden alleen symptomen bestreden en blijft de echte oorzaak bestaan, Ik wil jou stimuleren en helpen de echte oorzaak van de problemen die je ervaart op te sporen en op te lossen. Zodat ook jij heel eenvoudig een stressvrij lijf en leven kunt creëren.
Reactie plaatsen