Definitief Afscheid

Met deze blog neem ik definitief afscheid.

Na een tumultueus half jaar waarin veel gebeurde, kon ik het niet meer negeren. Het is tijd om los te laten wat niet van mij is en ook nooit van mij is geweest. De snelheid waarmee alles ging, verbaasde me enigszins. Alhoewel het gedurende mijn hele leven al een aaneenschakeling is geweest van bijzondere signalen die ik kreeg om een bepaalde route in mijn leven te gaan lopen. Signalen die ik nog niet zag, niet begreep of interpreteerde als toeval. Hoe dan ook, achteraf is me duidelijk geworden: ik wilde het niet zien, want het was te confronterend en daarmee te pijnlijk.

Want als ik ten volle onder ogen zou komen wat HET me wilde vertellen door me al die signalen te geven, dan zou niets nog kloppen van alles wat ik dacht te geloven.

Het zal niet voor niets zijn dat ik mijn leven ben gaan wijden aan het zien van het onzichtbare achter het zichtbare. Mijn nieuwsgierigheid was er altijd al en mijn gevoel vertelde me keer op keer: er klopt iets niet. Ik vond als kind al veel dingen niet logisch. En de aversie om dingen aan te nemen die voor mij niet logisch waren, groeide in de loop van de jaren.

Het leidde tot een gevecht met mezelf, met de waarheid die ik was gaan geloven en de aanpassing die ik had gedaan omdat dit de meest veilige weg was. Tenminste dat dacht ik.

Nu is het zo dat transformeren, bewustzijn verruimen, shifts maken zodat perspectieven vanuit andere dimensies zichtbaar worden, voor mij een tweede natuur is geworden. Iedere dag ben ik hiermee bezig. Het is ook niet voor niets mijn werk geworden. Dit was blijkbaar de bedoeling. Ook persoonlijk is het een doorlopend proces. Het universum is oneindig en zo is er ook oneindig veel te leren. En is er altijd meer te zien. Bij alles wat ik meer ga zien, ontstaat er een nieuw perspectief en zie ik de beperkingen van het oude.

Dit is een enorm waardevol vermogen en ik voel dankbaarheid dat ik dit mag doen en daarmee een bescheiden bijdrage mag leveren aan het terugbrengen van de vrede en het plezier in de maatschappij en daarmee de wereld.

De verharding die ik waarneem in de maatschappij. Het gaat niet meer om respect en naar elkaar luisteren, maar om oordelen, gejaagdheid en onrust. Want iedereen heeft zo zijn eigen belang en in dat hele spel dat we hier met elkaar spelen, wordt er een gevecht gevoerd op leven en dood.

Wie is de beste? Wie is de belangrijkste? Wie heeft het meeste geld? Wie is het meest succesvol? Et cetera.

En weet je wat? Het is allemaal onzin. Het is totaal geen vraagstuk. Voor niemand niet. En als iedereen nu zou stoppen met dat spel spelen van waardering willen krijgen van een ander, bevestiging zoeken, gelijk willen hebben, perfectie nastreven omdat je dan heel misschien wel gezien wordt als goed genoeg, dan ontstaat er echte rust.

Alleen heb ik iets ontdekt. Iets dat jij moeilijk zal gaan geloven en dat begrijp ik helemaal. Want ooit was ik daar ook en nu niet meer. Ik weet dus zeker dat het kan. En het maakt mij niet uit of er wetenschappelijk bewijs voor is. Het kan, zodra het ook maar bij 1 iemand is gelukt. En ik heb het in ieder geval zelf ervaren.

Dat wat ik heb ontdekt en ervaren, heeft ook gevolgen voor de keuzes die ik ga maken. Want ineens zag ik wat ik eerder blijkbaar nog niet kon zien. Ik voelde het wel, maar ik kon er nog niets mee. Nu wel… het is tijd om los te laten.

Loslaten van alle concepten die ik was gaan geloven en als waarheid had aangenomen omdat iedereen het nu eenmaal zo doet. Als een flits besefte ik: het is niet van mij. Ik houd mezelf gevangen in een leven waarvan ik geloof dat het zo hoort omdat iedereen het zo gelooft, maar het is niet van mij. Ik heb een andere behoefte, een ander verlangen. En zo kon ik mezelf bevrijden en ruimte maken voor datgene waarvoor ik hier op de wereld ben, namelijk onder andere jou helpen om ook nieuwe perspectieven te ontwikkelen zodat je ontspannen en met plezier je leven kunt gaan invullen.

Ik ben niet op de wereld gezet om aan verwachtingen te voldoen. Jij ook niet. Tegenwoordig is erbij horen een doel op zich en mag het ten koste gaan van je eigen gezondheid en geluk. Vind je dat zelf ook niet vreemd? Hoe zijn we zover afgedreven van onze eigen IK?

Dit weekend heb ik mezelf opgesloten op een bijzondere plek. Alleen en ver weg van de bewoonde wereld. Schrijven vanuit een flow, voelen wat ik voel zonder enige beïnvloeding van... De laatste tijd valt me steeds meer op hoeveel pulp er ‘verkocht’ wordt als het gaat om persoonlijke groei en bewustwording. Nietszeggende woorden, boekenwijsheid zonder betekenis en commerciële trucjes waarmee jij als koper enthousiast moet worden en maar koopt omdat iedereen het doet. Dan zal het wel goed zijn toch?

Ik zie deze dingen gebeuren en ik weet ook dat de ondernemer die daarachter zit, zelf ook nog gelooft dat het belangrijk is om dat succes te hebben en veel geld na te streven. En zegt precies de dingen waar jij gevoelig voor bent. En wat de massa graag wil horen.

Vandaag merkte ik dat dit de zoveelste verandering gaat worden in een reeks die ik inmiddels gemaakt heb. Want ik heb in het verleden ook scripts geschreven waar ik diep van binnen niet achterstond. Anders koopt niemand het, werd me verteld. En je wilt toch dat mensen ermee aan de slag gaan omdat het waardevol is?

Ja, dat wil ik. Maar weet je wat ik vooral wil. Dat ik mensen op mijn maillijst heb die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn om iets bij zichzelf te veranderen. Zodat ze weer gaan ontdekken wie ze echt zijn. Om van daaruit andere keuzes te maken zodat er wezenlijk dingen gaan veranderen en de rust weer kan terugkeren. Want alles wat je doet vanuit aanpassing of omdat iedereen het zo doet en wat niet van jou is, dat maakt je ziek, en gestresst en ongelukkig.

Mijn levensdoel is om (hoe klein ook) een bijdrage te leveren om de vrede weer terug te brengen in de wereld door de individuele mens te helpen weer terug te keren naar zijn eigen authentieke zijn. Als je leeft vanuit je eigen waarde en je durft te staan waar je in gelooft, dan heb je geen stress. Dan heb je ook alle gevolgen niet van stress. Dan ben je vrij om te leven naar je eigen behoeftes en verlangens zonder je positie in het geheel te verliezen. En ik kan je verklappen dat het gevoel dat je dan krijgt: een niet te omvatten rust geeft.

Ik sta ergens voor. Dat is wat ik ga uitspreken. En daarmee maak ik me los van de geijkte kunstjes die ‘iedereen’ doet om klanten te krijgen omdat dit nu eenmaal volgens de onderzoeken de manier is om succes te hebben of veel geld te verdienen. Ik spreek andere woorden, ik doe andere dingen, en ik kan mezelf niet langer verloochenen.

Degene die me in het verleden een oplichter noemden, hadden gelijk. Ik lichtte mezelf op door mezelf te conformeren aan dingen niet bij mijn authentieke zelf hoorde. Dus dank voor deze spiegel, want door te volgen zoals je 'hoort te ondernemen' liet ik het gebeuren dat de aandacht afging van dat wat ik de wereld wil brengen omdat de discussie zich verplaatste naar mijn intenties.

En ja, ik neem een risico met deze verandering, al voelt het niet zo. Door het op mijn manier te doen. Los van alle bestaande conventies die vanuit de psychologie bewezen zijn om klanten aan te trekken. En laat ik hier nu net een ander perspectief op hebben. Ik ben niet op de wereld gezet om omzet te draaien. Ik heb een missie die veel verder gaat dan puur plat geld verdienen voor mijn eigen levensonderhoud. Wat heeft het leven dan voor zin als dat het doel is.

Dus ik ga jou niet met allerlei trucjes proberen te overtuigen dat je bij mij moet zijn. Nee, voel het maar of dat wat ik schrijf iets met je doet. Dan weet je wel of je bij mij op de juiste plek bent om jezelf te bevrijden van alles wat je nu nog gevangen houdt en stress bezorgd.

Het kan nu alle kanten op gaan. Want wat me inmiddels wel aardig duidelijk is geworden in alle jaren dat ik dit werk doe, is dat de mens toch bij voorkeur gaat voor de ‘gemakshappen’. Een instant Quick fix en alle problemen zijn opgelost.

Zo bied ik een 30 dagen challenge Ontspanning in Overvloed aan met mega waardevolle informatie voor een minimale bijdrage van € 17,-. Wat denk je? Weinig interesse.

Maar enkel en alleen de audiosessie Ontspanning in Overvloed wordt erg interessant gevonden.

En ik begrijp dit enerzijds wel. Want met een challenge krijg je toch weer dat gevoel dat je iets moet. Alleen wordt vaak vergeten dat je het voor jezelf doet. En dan is de vraag: ben je het waard om jezelf te bevrijden van stress? Als je enkel de audio hebt, dan kan jezelf makkelijker vertellen dat je het later wel doet om het vervolgens weer te vergeten. Natuurlijk begrijp ik hoe dat werkt. Daarom ook die challenge, zodat je ook echt dat commitment aan jezelf geeft om ermee aan de slag te gaan. Maar ja… dat is natuurlijk moeilijk allemaal. Want tijd maken in je drukke schema voor ontspanning wat veel van je narigheid oplost, is natuurlijk wel een dingetje. Het is natuurlijk maar waar je prioriteiten liggen.

Hoe dan ook kan ik je vertellen dat die hele behoefte aan een instant Quick fix in totale tegenstelling staat tot wat ‘men’ in de maatschappij beweert, namelijk: veranderen is moeilijk.

Oké, wie kan mij dit uitleggen? Voor mij is dit namelijk totaal onlogisch. Enerzijds wil je dus een gemakshap die instant al je problemen oplost. En aan de andere kant geloof je dus dat iets veranderen helemaal niet zo gemakkelijk kan. Hoe kan het toch dat die gemakshappen niet werken? Precies, omdat je er op onbewust niveau niet in gelooft.

En dat wat je op onbewust niveau gelooft, is wat je krijgt. Dus kijk maar even om je heen en zie hoe jij jouw wereld hebt gecreëerd. Wat geloof je echt?

Even terug naar waar ik mee begon. Ik heb besloten definitief afscheid te nemen van de stress om te doen zoals iedereen het doet. Ik ben niet iedereen. En ik zou jou en mezelf tekort doen als ik de indruk wek van wel, want ik heb unieke perspectieven te brengen die het daglicht niet zien omdat ik me zou moeten verschuilen achter alledaagse commerciële uitingen waarvan ik allang niet meer begrijp hoe het kan dat je daar nog in mee zou gaan.

Maar ja… dat is nu eenmaal hoe het brein werkt. Als iedereen het doet, zal het wel goed zijn. En ik ga me losmaken van al dit soort concepten. Ze kloppen niet. Ze werken enkel in de hand dat we ons als mens, en ook als maatschappij steeds verder de ellende indraaien.

Dit is wat de meeste mensen zeggen:


Ik wil ontspannen, maar geloof niet dat het kan, en heb al helemaal geen zin om moeilijk te doen.


Wat dit dan zegt: je wilt het nog niet graag genoeg, je houdt liever vast aan je problemen en stress en je bent bereid de prijs te betalen met alle klachten die hieruit voortkomen. Dit klinkt hard, maar dit is wel wat het is. En omdat niemand je dit durft te zeggen omdat je dan heel hard wegloopt vanwege de confrontatie met jezelf en je dan niets meer koopt, praat iedereen lief met je mee dat je er allemaal niets aan kan doen.

Zo wordt de mens en de maatschappij steeds machtelozer terwijl het juist de bedoeling is dat je weer vanuit je eigen kracht gaat leven en je gaat uitspreken voor wie je bent en wat je wilt.

Laat ik dan die eerste stap bij deze zetten. En dan zie ik wel wat er gebeurt. Oh ja… en wat als dit nu helemaal misgaat en iedereen rent keihard weg zo de armen in van alle andere therapeuten, coaches en online aanbieders van zelfhulpmateriaal die allemaal wel precies zeggen wat jij wilt horen maar wat dus niet gaat helpen omdat het juist is wat je wilt horen? Dan is dat jammer en dan is dat wel wat het is. Je hebt iets anders nodig dan wat je nu al weet. Iets dat je misschien in eerste instantie niet wilt horen. En ik ga dat wel gewoon zeggen.

Ik geloof dat als meer mensen gaan leven vanuit hun eigen waarheid, zich losmaken van al die bestaande conventies, die misschien veilig zijn, maar niet persé leuk of gelukkig maken, we een andere wereld gaan krijgen.

We beginnen steeds meer te lijken op ‘op afstand bestuurbare robots’ en ik geloof dat het terugbrengen van de menselijkheid ons veel goed zal doen. Ik ga op mijn manier er alles aan doen om een zo’n grote mogelijke groep te bereiken.

En ja, het zal misschien af en toe confronterend voor je zijn, maar de beloning is ultieme ontspanning wanneer je onder ogen gaat zien wat je nu angstvallig verborgen houdt voor jezelf en wat je weghoudt van het leven volgens je eigen waarden en verlangens.

Omdat ik mijn kennis en perspectieven met zoveel mogelijk mensen wil gaan delen, heb ik je hulp nodig. Zodat degene die zich aangesproken voelen ook kunnen aansluiten op mijn lijst waar ik nog meer waarde deel om met elkaar de rust weer terug te brengen in onszelf en de maatschappij. Zodat steeds meer mensen gaan ontdekken wie ze zijn en wat ze nou eigenlijk willen.

Mocht je de 30 dagen challenge al hebben gedaan en vond je het waardevol, dan zou ik het heel erg op prijs stellen als je een Google review wilt achterlaten zodat de mensen die daar kijken ook zien dat het werkt en wat het kan opleveren.

En mocht je mensen (familie, vrienden, collega’s et cetera) kennen die misschien baat hebben bij de 30 dagen challenge, stuur deze link dan naar ze door.: https://hypnogezond.nl/challenge-ontspanning-in-overvloed-hg30dagen-web/ En mocht je deze challenge nog niet hebben gevolgd, dan mag je uiteraard zelf ook er gebruik van maken. Want ik kan de wereld niet alleen veranderen, hoe meer mensen gaan zien dat het ook anders kan, des te meer ontspannen het allemaal weer wordt. En geloof me, het is leuk om jezelf weer te ontdekken, de problemen, stress en angsten achter je te laten en keuzes te maken vanuit jezelf en vertrouwen in plaats van blijven aanpassen en jezelf tekort doen.

Over de schrijver
Als Hypnotherapeut zie ik dagelijks de gevolgen van de negatieve verhalen die mensen zich op onbewust niveau vertellen. Zo hebben veel mensen niet in de gaten dat ze risicomijdend zijn geworden. Ze durven zich niet te laten zien uit angst voor afwijzing of kritiek. En leggen de lat hoog op zoek naar bevestiging en waardering. De druk en dieperliggende angsten leiden tot ongelooflijk veel stress. En stress zorgt voor veel narigheid zowel op fysiek- als mentaal vlak. Nu ik het hele mechanisme doorzie, voel ik het als mijn plicht om dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Want het verklaart waarom op wilskracht gewoontes veranderen nooit zal lukken. Hiermee worden alleen symptomen bestreden en blijft de echte oorzaak bestaan, Ik wil jou stimuleren en helpen de echte oorzaak van de problemen die je ervaart op te sporen en op te lossen. Zodat ook jij heel eenvoudig een stressvrij lijf en leven kunt creëren.
Reactie plaatsen