Gezond en gelukkig oud worden
02 oktober 2021 

Gezond en gelukkig oud worden

Gezond en gelukkig oud worden is topsport geworden in de moderne onnatuurlijke maatschappij waar melk uit de fabriek lijkt te komen en niemand nog precies weet wat er met de sperzieboontjes is gebeurd voordat ze op je bord belanden.

Als ze er al belanden, want het scala aan gemakshappen is groot. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan na een lange stressvolle dag?

Niet heel handig voor het lichaam. En ook zeker niet voor de mind. Want allebei moeten ze hard werken om je hele systeem draaiende te houden. Op een manier waarop je zo weinig mogelijk schade oploopt.

De belangrijkste uitdagingen om gezond en gelukkig te blijven

Dat betekent dat er twee belangrijke uitdagingen zijn voor ons om gezond en gelukkig oud te worden:

De meeste mensen lopen namelijk rond met belangrijke tekorten.

En die tekorten zijn natuurlijk een logisch gevolg van de moderne leefstijl, waaronder het moderne voedingspatroon.

Net zoals het in ons lichaam in het klein aan toegaat, bestaat er ook het grotere systeem. De kwaliteit van de aarde en de bodem waarop de gewassen groeien. De grond begint uitgeput te raken. En met de vele bestrijdingsmiddelen die nodig zijn om jouw bloemkool ongeschonden en in perfecte staat in jouw keuken te krijgen, wordt de kwaliteit er niet beter op.

De natuurlijke voedingsbodem raakt uitgeput

‘Chemische bestrijding van een insectenplaag is werken tegen de natuur. Je kunt beter de vijanden van die insecten bevorderen en die voor ons het werk laten doen. Of neem de bodem, die moet niet alleen landbouwproducten leveren, maar ook water kunnen vasthouden, klimaat-adaptief worden. Die bodem leeft, zit vol met allerlei micro-organismen zoals waardevolle schimmels en bacteriën. Die bodem heeft niet alleen kunstmest nodig – stikstof, fosfaat en kalium – maar is een zeer complex systeem met allerlei verbindingen, allerlei micronutriënten, allerlei interactie boven en onder de grond, die we kunnen inzetten om onze gewassen gezond en sterk te houden.

 

gezond gelukkig landbouw

Het is dus niet zo eenvoudig om als vanzelfsprekend de juiste hoeveelheden voedingsstoffen binnen te krijgen die we op dagelijkse basis nodig hebben. Afgezien dat we door de hoeveelheid ongezonde meuk nog eens extra nodig hebben om al die schadelijke stoffen zo goed en zo kwaad mogelijk weer uit ons lichaam te verwijderen. Het kost allemaal energie en die zal toch ergens opgebouwd moeten worden. En dan is een goede en efficiënte celdeling wel voorwaardelijk. En zijn de juiste vitaminen en mineralen essentieel.

Want met een keer per dag twee eetlepels groente op je bord en twee stuks fruit, redden we het allang niet meer om gelukkig en gezond oud te worden.

Niet raar dat we opbranden

We teren eerder in op onze energievoorraad dan dat we aanvullen. Slepen onszelf de dagen door en vallen uitgeput in bed. Om vervolgens een halve nacht wakker te liggen van het piekeren en allerlei vage klachtjes en kwaaltjes.

Het lijkt alsof we het aan het verliezen zijn. Tenminste als je kijkt hoeveel mensen chronisch aan de medicijnen zitten. De ene bron spreekt van 9,9 miljoen Nederlanders. Een andere van 11 miljoen. Wat het precieze getal ook is, het is een onvoorstelbaar grote groep die dagelijks last heeft van allerlei fysieke- en mentale klachten. En daaronder gebukt gaat. Want pijn managen kost energie. En continue in een denkfuik verkeren ook.

Als je altijd AAN staat, ben je altijd intern aan het werk. En dat betekent dat je vroeg of laat opbrandt. De bron van energie is uitgeput en er komt onvoldoende aan goede voedingsstoffen binnen. Zelfs al zou je volledig zelfvoorzienend zijn en pluk je dagelijks je paprikaatjes en komkommers uit je kastje in de tuin. Het is simpelweg niet genoeg om te compenseren.

Wil je gelukkig en gezond oud worden, dan is het zaak om de tekorten in ‘je bodem’ – dus je lichaam – aan te vullen.

Aan welke vitaminen en mineralen heb jij een tekort?

Heb jij ook tekorten? Doe deze simpele test
Doe de test hieronder en krijg helder of je mogelijk één of meerdere tekorten hebt.


supplementen vitaily


Kruis in onderstaande checklist de symptomen aan die afgelopen 3 maanden aanwezig zijn geweest. Sommige symptomen staan er meerdere keren in. Kruis ze dan telkens aan als ze op jou van toepassing zijn.

Wil je deze checklist liever groter? Klik dan hier.

Wat suppletie zo belangrijk maakt?

Zelf ben ik na een lange zoektocht als het gaat om supplementen uitgekomen bij Vitaily. Daarvoor was ik druk in de weer met andere hoogwaardige supplementen. Want supplementen waar weer allerlei chemische toevoegingen inzitten, waren voor mij geen optie. Die zijn dan misschien goedkoop, maar dan zou ik zelfs met de supplementen nog allerlei troep mijn lichaam in werken. Dat vond ik geen goed idee.

Supplementen moeten wel echt iets toevoegen. En bij voorkeur mag het makkelijk en moet ik er niet teveel mee bezig hoeven zijn. Tijdens mijn studie tot natuurvoedingsadviseur ontdekte ik al het belang van de diverse vitamines en mineralen. Maar ook hoe de juiste verhouding hierbij een heel belangrijke rol speelt.

Daar zat ik dan met al mijn potjes. Vitamine C, Vitamine D3, magnesium, B12 en noem maar op. Ik wist dat er ergens ook K2 nodig was en zink.  Maar in welke hoeveelheden. Want het ene vraagt het andere. Zo is magnesium een co-factor voor de opname van B12. Maar ja… in welke verhouding had ik geen idee van.

En net als dat ik wel in mijn auto van A naar B rijdt, maar niet weet hoe die motor precies werkt, wilde ik hier vooralsnog niet zelf een hele studie van maken.

Dus toen ik met Vitaily in aanraking kwam, was het voornamelijk de juiste dosering per dag die mijn aandacht trok. De juiste dosering van alle essentiële vitamine en mineralen die mijn lichaam dagelijks als aanvulling nodig heeft. Bovendien was dit een stuk voordeliger dan al die verschillende pilletjes en druppeltjes die ik telkens weer in huis haalde.

Toen ik tot mijn grote verrassing ook nog heel duidelijk een verschil merkte in mijn energieniveau en stoelgang, was ik volledig overtuigd. Zo overtuigd dat ik besloten heb om dit ook bij mijn volgers onder de aandacht te brengen.

Wil jij Vitaily ook bestellen? Klik dan hier. Ik mag je ook nog eens een korting aanbieden. Gebruik bij afrekenen de code HYPNOGEZOND en je krijgt € 7,50 korting bij een maand- of kwartaalpakket!


Vitaily supplementen


Over de schrijver
Als Hypnotherapeut zie ik dagelijks de gevolgen van de negatieve verhalen die mensen zich op onbewust niveau vertellen. Zo hebben veel mensen niet in de gaten dat ze risicomijdend zijn geworden. Ze durven zich niet te laten zien uit angst voor afwijzing of kritiek. En leggen de lat hoog op zoek naar bevestiging en waardering. De druk en dieperliggende angsten leiden tot ongelooflijk veel stress. En stress zorgt voor veel narigheid zowel op fysiek- als mentaal vlak. Nu ik het hele mechanisme doorzie, voel ik het als mijn plicht om dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Want het verklaart waarom op wilskracht gewoontes veranderen nooit zal lukken. Hiermee worden alleen symptomen bestreden en blijft de echte oorzaak bestaan, Ik wil jou stimuleren en helpen de echte oorzaak van de problemen die je ervaart op te sporen en op te lossen. Zodat ook jij heel eenvoudig een stressvrij lijf en leven kunt creëren.
Reactie plaatsen