Afslankpillen: nee toch?
04 augustus 2020 

Afslankpillen: nee toch?

Verbijsterend vind ik het. De volgende tekst las ik op een website die de beste afslankpillen vergelijkt.

“Met behulp van Afslankpillen kunt u zonder een radicale verandering van uw voeding of levenswijze vet verbranden en gelijktijdig het metabolisme stimuleren. Hierbij worden bijzondere enzymen ingezet waardoor bovendien het calorieënverbruik toeneemt.”

Nou is er voor alles wel wat te zeggen maar hier schrik ik toch echt van. Want als er zelfs al vergelijkingen worden gedaan om te achterhalen wat de beste afslankpillen zijn, dan betekent het dat de markt groot is.

En dat dus ontzettend veel mensen dit soort middelen slikken. Waarbij ik me afvraag in hoeverre de gebruikers van afslankpillen zich goed geïnformeerd hebben wat de ingrediënten doen voor de lichaamscellen.

De naam afslankpil suggereert het al. Het gaat om afslanken. Een slank lichaam. Alleen vraag ik me af of dat je doel moet zijn.

 

 

Afslankpillen

Is een gezond lichaam niet veel belangrijker? Dat daar een gezond gewicht bij hoort, is niet zo heel raar gedacht.

Maar waarom zou je pillen gaan slikken met bijzondere enzymen waarvan je geen idee hebt wat die met je lichaam en gezondheid doen?

Bijzondere enzymen in afslankpillen

Bijzondere enzymen dus. Die je vet verbranden terwijl jij lekker kroketten en gevulde koeken naar binnen werkt. Gewoon een afslankpil slikken en het vet smelt weg.

Natuurlijk wel lekker makkelijk. Je kan gewoon blijven schransen, maar zouden de mensen die deze afslankpillen slikken zich ooit afvragen wat dat precies voor enzymen zijn?

Wat “verbrandt” het nog meer dan alleen die vetcellen?

Ik weet het niet hoor, ik ken die enzymen niet. Maar het lijkt me niet oké.

Het is natuurlijk wel heel eenvoudig afslanken. Gewoon alles blijven eten en dan het schuldgevoel afkopen met een pilletje.

Tenminste ik denk ongeveer dat het zo gegaan zou zijn als ik er ooit aan begonnen was.

Maar dat heb ik niet gedaan. En ik hoop eerlijk gezegd jij ook niet.

Afgezien dat ik dat hele bijzondere enzym niet persé zomaar vertrouw, moet je ook wel een goedgevulde portemonnee hebben.

Afslankpillen zijn duur

Zo’n pot met afslankpillen kost gewoon zo’n 35 euro. En dan kun je 20 dagen vooruit. Staat er ook nog bij dat je na ongeveer 10 weken 3 kilo kwijt bent.

Tel uit je winst. Ik begrijp het echt niet.

afslankpillen

In mijn wereld klinken afslankpillen niet gezond. Sterker nog, het lijkt me zelfs zwaar ongezond.

Vaak hoor ik dan:

Het zal wel meevallen, want anders zou het toch niet verkocht mogen worden?

Persoonlijk ben ik daar allemaal niet meer zo zeker van. Als ik op een gemiddelde ingrediëntenlijst van voedingsmiddelen kijk, dan zie ik van alles wat er eigenlijk niet in zou moeten zitten. Het zijn toevoegingen om iets lekkerder, mooier of langer houdbaar te maken. Dat is niet persé gezond. Maar we willen graag geloven dat het wel prima is.

Terwijl het toch steeds meer blijkt dat we gezondheidsklachten ontwikkelen en veel te veel eten. Want het is allemaal zo lekker.

Wat doen afslankpillen op lange termijn met je lichaam?

Het lijkt me zeker niet uitgesloten dat deze zelfs schade oplevert. Schade aan je lichaam waar je eigenlijk gewoon super zuinig op zou moeten zijn.

Want gaat er iets kapot, dan zit je met de gebakken peren. En dat wil je niet. Maar die markt van afslankpillen begrijpt precies hoe het werkt. Jij wilt slanker worden. En als je helemaal gezond bent, dan zijn gezondheidsklachten een ver van je bed show. Dat overkomt jou niet. Dat is niet raar dat je zo denkt. Dat is het beschermingsmechanisme wat ervoor zorgt dat je op korte termijn plezier ervaart.

Ik ken legio mensen die hun hele metabolisme naar de knoppen hebben geholpen door steeds weer crashdiëten te volgen. Wat afslankpillen op lange termijn doen, weet ik niet.

Natuurlijk zullen die pillen wel werken, maar wat doet het nog meer op de lange termijn met je lichaam? Uiteindelijk klinkt het logisch dat een lichaam gezonde en goede voedingsstoffen nodig heeft. Dat is de basis voor een gezond lichaam.

Want als er geen vuilnis is, hoef je ook niets op te ruimen. Toch?

Logisch gedacht lijken die afslankpillen een leuk verdienmodel, maar meer dan dat is het niet.

Is een afslankpil eigenlijk wel gezond?

Als jij niets aan je eet- en leefstijl hoeft te veranderen en de afslankpillen doen het werk, dan zet ik daar gezondheidstechnisch toch echt grote vraagtekens bij.

Ooit als kind werd mij weleens gezegd dat we in de toekomst alleen nog maar een pilletje hoeven te slikken en dat is dan ons eten. Scheelt een hoop tijd met bedenken wat je wilt eten, boodschappen doen, koken en de keuken weer netjes achterlaten. Het zogenaamde astronautenvoedsel.

 

 

Afslankpillen

 

Dat soort pilletjes zie ik nog niet zo snel gebeuren. We hechten teveel waarde aan eten en alles wat daarom heen hangt. Daar waar je vroeger keuze had uit naturel chips en paprika chips, vind je nu hele chipsstraten in de supermarkt.

Het eten en de keuze aan ongezonde voeding is de laatste decennia steeds meer uit de hand gelopen. En dat vraagt om een ontwikkeling die in mijn beleving niet bijdraagt aan een gezonde leefstijl en een gezond lichaam. Dat zijn dan de afslankpillen. Iets dat we heel normaal zijn gaan vinden.

Want deze industrie weet precies dat jij liever niets aan je eetpatroon verandert, maar wel een slank lichaam wilt.

En er zijn veel mensen die dit een goed idee vinden om het zo te doen. Totdat ze er op een later moment misschien wel achter komen dat hun hele metabolisme naar de knoppen is geholpen. Met alle gevolgen van dien.

Gezondere keuze: afvallen met hypnose

Naast de grote markt voor afslankpillen is de markt voor afvallen met hypnose nog iets minder groot. Want ja, hypnose is natuurlijk eng.

Nou, ik weet niet wat enger is. Een lekker ontspannen moment waarin je brein tot rust komt en je onbewuste de boodschap krijgt dat gezond eten en leven echt een goed idee is. Of een afslankpil met een bijzonder enzym dat staat te flirten met de chips.

Ik weet natuurlijk niet hoe jij dat ziet, maar dat laatste lijkt me pas eng.

Hoe dan ook, blijft het allemaal een keuze en een goed recht om te doen wat het beste bij je past. Is een pilletje oké voor jou, dan kijk maar waar het schip strandt.

Maar wil je echt je lichaam een plezier doen, dan is hypnose toch serieus een betere optie om je eetgedrag te veranderen.

Pas goed op jezelf. Dat ben je namelijk waard.

PS: ben je overtuigd dat hypnose toch wel een goede oplossing is om jouw eetgewoontes heel eenvoudig te veranderen, klik dan hier.

Over de schrijver
Als Hypnotherapeut zie ik dagelijks de gevolgen van de negatieve verhalen die mensen zich op onbewust niveau vertellen. Zo hebben veel mensen niet in de gaten dat ze risicomijdend zijn geworden. Ze durven zich niet te laten zien uit angst voor afwijzing of kritiek. En leggen de lat hoog op zoek naar bevestiging en waardering. De druk en dieperliggende angsten leiden tot ongelooflijk veel stress. En stress zorgt voor veel narigheid zowel op fysiek- als mentaal vlak. Nu ik het hele mechanisme doorzie, voel ik het als mijn plicht om dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Want het verklaart waarom op wilskracht gewoontes veranderen nooit zal lukken. Hiermee worden alleen symptomen bestreden en blijft de echte oorzaak bestaan, Ik wil jou stimuleren en helpen de echte oorzaak van de problemen die je ervaart op te sporen en op te lossen. Zodat ook jij heel eenvoudig een stressvrij lijf en leven kunt creëren.
Reactie plaatsen