Afvallen met hypnose is makkelijk en verantwoord
22 januari 2020 

Afvallen met hypnose is makkelijk en verantwoord

Misschien raak je – net als ik in het verleden – een beetje vertwijfeld als je het woord hypnose hoort. Ik had er jaren geleden in ieder geval een bepaald beeld bij dat later absoluut niet bleek overeen te komen met de werkelijkheid. En wat jammer dat ik het al die tijd afwees vanuit dat verkeerde beeld dat ik ervan had gekregen door televisieshows of simpelweg gesprekken met anderen over dit onderwerp.

Met de kennis die ik nu heb over hypnose, was ik al die jaren behoorlijk gehypnotiseerd door de meningen en ideeën van anderen. Zonder het zelf te ervaren had ik simpelweg aangenomen dat hypnose eng was.

Afvallen met hypnose

En eng bleek het absoluut niet te zijn. Sterker nog, mijn eerste ervaring met hypnose was zo fascinerend dat ik direct overtuigd was. Dit werkt en hiermee kan ik serieus veel mensen helpen om kleine en grote problemen op te lossen.

Nog even later kwam ik in aanraking met de Virtuele Maagband. Geplaatst onder hypnose en dus geen operatie nodig. Mijn enthousiasme voor hypnose en hypnotherapie groeide met de dag.

Want afvallen met hypnose zou voor veel mensen serieus een mooi middel zijn om gewicht te verliezen en blijvend een ideaal gewicht te bereiken. Voor zover ik weet, ga je dat met een gemiddeld dieet nooit bereiken.

Afvallen met hypnose is veilig en verantwoord

Veel mensen hebben een bepaald idee van hypnose en die is niet altijd positief. En vaak hebben ze hun mening gebaseerd op: iets van horen zeggen. Zonder zelf diepgaand onderzoek gedaan te hebben. En dat is jammer, want hierdoor missen ze een prachtige kans om eenvoudig af te vallen. Zonder dieet dus…

Een mening bijstellen is vaak lastig. Het voelt misschien als gezichtsverlies. Wat betekent dat je liever blijft volharden in je eigen gecreëerde werkelijkheid op basis van verhalen. In plaats van het simpelweg een keer te ervaren. Want met een beetje nieuwsgierigheid zou je het al kunnen winnen van je ratio. Een ratio die vooral bezig is om jou vast te houden in steeds weer dezelfde denkpatroon. En die ook telkens nieuwe argumenten bedenkt om jou vooral te laten geloven dat afvallen met hypnose onzin is.

En het werkt nu eenmaal zo: als jij gelijk wilt hebben, dan krijg je gelijk. Zo kan je voor altijd iets blijven geloven. En mis je daarmee de ultieme oplossing om van je overgewicht af te komen. Met als gevolg dat je misschien wel nooit blijvend je ideale gewicht bereikt. Persoonlijk vind ik dat zonde, omdat er helemaal niets is om bang voor te zijn.

Afvallen met hypnose is volledig veilig en verantwoord. En het heeft geen bijwerkingen en een tijdrovend hersteltraject, zoals bijvoorbeeld een maagbandoperatie wel heeft.

Met hypnose heb je geen dieet nodig

Wat zijn de alternatieven als je wilt afvallen? De meeste mensen kiezen voor een dieet. Ze nemen zich voor om het echt vol te houden. Ze zijn vastbesloten het dit keer tot een succes te maken.

Misschien herken je dat zelf ook wel. Je denkt het eigenlijk tegen beter weten in, want je hebt al zoveel diëten geprobeerd en niets heeft geleid tot blijvend je ideale gewicht. Iedere keer weer viel je terug in oude eetgewoontes en kwamen er nog meer kilo’s bij dan dat je verloren had.

Terwijl iedereen weet dat een dieet niet werkt voor de lange termijn, blijven we het toch hardnekkig proberen. En zien we de mogelijkheid van afvallen met hypnose over het hoofd. Het komt simpelweg niet bij je op. Of je bent overtuigd dat hypnose eng is en daardoor wist je mogelijk niet eens dat het een mogelijkheid is. Omdat je niet openstond om er meer over te weten te komen.

Zo heb je een eigen waarheid dat diëten de manier is om gewicht te verliezen. Terwijl je weet dat dit niet gaat leiden tot blijvend resultaat.

En dat terwijl de oplossing voor handen is. Er is geen makkelijkere manier om af te vallen dan met hypnose. En dan leidt dit ook nog eens tot blijvend je ideale gewicht. Het kan dus wel! Maar als je er niet voor openstaat, dan zie je het niet. En gaat er een mooie kans aan je voorbij.

Eetgewoontes verander je niet zomaar…

Ik wil je vragen om met een open blik dit artikel te lezen. Het is mogelijk een kans voor jou om definitief je ideale gewicht te bereiken. Ik ga je niet proberen te overtuigen. Maar ik vertel je hoe het komt dat we zo lastig van gedachten veranderen. Eigenlijk net zo lastig als eetgewoontes veranderen. Want dat lukt ook niet zo makkelijk.

Hier maak ik al een bruggetje naar hoe we hardnekkig vast kunnen houden aan bijvoorbeeld diëten. Terwijl we allemaal weten dat het niet werkt op de lange termijn. Net zo hardnekkig zijn onjuiste ideeën over wat hypnose nu eigenlijk is en hoe het werkt.

Hoe komt het toch dat we wel zoeken naar afvallen met diëten, maar veel minder naar afvallen met hypnose?

Afvallen met hypnose

Misschien omdat onbekend maakt onbemind. Hoe dan ook is het belangrijk om de oorzaak weg te nemen waardoor jij telkens te veel, te vaak en te ongezond eet. Want dan kunnen je eetgewoontes veranderen en ga je afvallen.

Een dieet haalt de onderliggende pijn niet weg

Inderdaad, een dieet haalt die pijn niet weg. Dit verandert slechts tijdelijk je eetgewoontes. Met hypnose verander je die eetgewoontes voor altijd. Daarom werkt het ook zo krachtig.

En die tijdelijke verandering van eetgewoontes op wilskracht is onderdeel van je bewuste mind. Net als logica en redeneren. Dit is slechts een beperkt deel van wat jouw werkelijk drijft.

In werkelijkheid probeert jouw onbewuste je te beschermen tegen verandering. Want ooit ben je niet voor niets veel en ongezond gaan eten. Onder dat eetgedrag ligt veelal pijn verscholen die tijdelijk verdoezeld wordt met eten.

Dus als jij niet meer eet op momenten dat jouw lichaam het toch niet nodig heeft, dan heeft het onbewuste het idee dat het niet goed gaat. En dus stuurt je onbewuste allerlei gedachten, beelden en emoties waardoor jij zwicht voor de verleiding. En zo vind je jezelf ineens in de snoepkast, terwijl dat helemaal niet je plan was.

Ineens kom je met argumenten dat het leven nog wel leuk moet blijven. Je ziet ineens overal lekker eten en het water loopt je in de mond. Dat hele dieet plan lijkt ineens toch niet meer zo’n goed idee. En zo val je heel snel weer terug in je oude eetgewoontes.

Dat is dus precies wat er gebeurt bij een dieet.

Heel anders dan wanneer je gaat afvallen met hypnose. Want daarmee voorkom je het volgende duivelse dilemma. Ofwel het spel dat gespeeld wordt tussen je bewuste en je onbewuste.

De strijd tussen de bewuste en onbewuste mind

Op het moment dat jouw bewuste weer met het geweldige idee komt om een dieet te volgen, weet jouw onbewuste wat er gaat gebeuren. Dat wordt pijn. Je begint op wilskracht en in het begin gaat het best goed.

Wat is het antwoord van je onbewuste? De betreffende emoties en gevoelens steeds groter maken totdat je bewuste mind daar geen enkele logica meer tegenover kan zetten. Je wilskracht verzwakt en je bezwijkt onder de druk van je onbewuste. Je bewuste heeft geen schijn van kans meer om te zorgen voor blijvend resultaat.

Afvallen met hypnose

En daar ga je… Je onbewuste wint het van je bewuste en je schrijft weer een nieuwe mislukte poging bij in je onbewuste. Zie je nou wel!

En tegen dit alles wilde je onbewuste je dus heel graag beschermen.

Wat gebeurt er tijdens hypnose?

In hypnose wordt je bewuste mind tijdelijk even stil, zodat je onbewuste de kans krijgt te luisteren. En te begrijpen dat je huidige eetgewoontes niet bijdragen aan een gezond lichaam dat in optimale conditie is. Als je onbewuste dat eenmaal begrijpt, gaat het op zoek naar betere en gezondere eetgewoontes. En dan ga je afvallen. Simpelweg omdat je behoefte aan veel eten en tussendoortjes verdwijnt. Ook eet je kleinere porties omdat je weer luistert naar je lichaam. En zo leidt afvallen met hypnose tot een blijvend ideaal gewicht.

Nu blijft over de vraag: “Is hypnose eng?

Absoluut niet. Alles wat je nu denkt dat hypnose is, dat is het niet. En de enige manier om erachter te komen wat het wel is, is door het te ervaren. En ik zal je zeggen: je zult verbaasd zijn.

Mocht je voor het lezen van dit artikel sceptisch zijn geweest over afvallen met hypnose. En je hebt het hele artikel toch gelezen. Dan ben je op z’n minst een klein beetje nieuwsgierig. Een mooie basis om eens op verder onderzoek uit te gaan. Want wie weet is dit wel jouw kans om blijvend je ideale gewicht te bereiken.

En misschien is dit wel het moment om het zelf eens te ervaren. Gewoon lekker thuis in je eigen vertrouwde omgeving. Nog meer nieuwsgierig geworden. Ik heb nu een buitenkansje voor je. Klik hier en laat je verrassen!

En nu je mogelijk een wat beter beeld gekregen wat hypnose voor je kan doen. Niet alleen op het gebied van afvallen, maar ook voor andere thema’s als: allergieën, slaapproblemen, burn-out, depressie, angsten, fobieën, verslavingen, zelfvertrouwen, prikkelbare darm syndroom, stress en leefstijlverandering biedt hypnose een prima en blijvende oplossing. Meer informatie hierover vind je hier.

Over de schrijver
Als Hypnotherapeut zie ik dagelijks de gevolgen van de negatieve verhalen die mensen zich op onbewust niveau vertellen. Zo hebben veel mensen niet in de gaten dat ze risicomijdend zijn geworden. Ze durven zich niet te laten zien uit angst voor afwijzing of kritiek. En leggen de lat hoog op zoek naar bevestiging en waardering. De druk en dieperliggende angsten leiden tot ongelooflijk veel stress. En stress zorgt voor veel narigheid zowel op fysiek- als mentaal vlak. Nu ik het hele mechanisme doorzie, voel ik het als mijn plicht om dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Want het verklaart waarom op wilskracht gewoontes veranderen nooit zal lukken. Hiermee worden alleen symptomen bestreden en blijft de echte oorzaak bestaan, Ik wil jou stimuleren en helpen de echte oorzaak van de problemen die je ervaart op te sporen en op te lossen. Zodat ook jij heel eenvoudig een stressvrij lijf en leven kunt creëren.
Diana Eijkelenkamp
Door

Diana Eijkelenkamp

op 26 Jun 2020

Het is alleen niet bij mij in de buurt, helaas. Maar eens op zoek in Almere naar zo iets!

Irene
Door

Irene

op 10 Jul 2020

Kan maar niet vinden wat het uiteindelijk kost mvg irene

Reactie plaatsen