Afvallen zonder honger
20 september 2020 
in Hypnose

Afvallen zonder honger

Wat als het wel werkt? Als iets anders is dan wat we kennen, wordt het vaak niet meteen omarmt.

Zo luidt het spreekwoord: “wat de boer niet kent, dat eet hij niet”.

Dat is ook waarom er in eerste instantie veel negatieve reacties komen op iets nieuws. Het wordt geschaard in de categorie van wat wat we wel kennen, namelijk een dieet.

Zo werkt het brein namelijk ook. We moeten het herkennen. Het moet in een hokje passen. Zo hebben we een heel DSM Handboek met allerlei classificaties van psychische stoornissen in het leven geroepen.

Een label geven is super overzichtelijk. Dan snappen we het weer. Dat voelt fijn. Veilig ook. Want daarmee blijven er geen onzekere, open eindjes. Daar houden we van.

Op die manier is er ook een oplossing. ADHD, oh… daar hebben we een pilletje voor hoor. Geen probleem. Zo’n pilletje is niet om het label ongedaan te maken ofwel de oorzaak op te lossen.

Welnee, dat is om de symptomen te bestrijden. Zodat het leefbaar wordt.

Hé, zo gaat het ook met een dieet. Je bestrijdt een symptoom. Namelijk overgewicht. Maar waar komt dat overgewicht vandaan. Echt niet altijd van teveel eten.

Maar in veel gevallen ook wel. Het geen weerstand kunnen bieden tegen al dat zogeheten lekkers dat de hele dag aan je lijkt te trekken.

Dus ga je jezelf kwellen door op dieet te gaan. En dat is een hele opgave voor veel mensen. Het idee alleen al maakt ze moedeloos. Daar ga je weer.

En dan de eerste dag van zo’n dieet. Waar je vol goede moed aan begint. En het lukt supergoed. Je houdt je aan de regeltjes. En na een paar dagen flink tegen de stroom in doorbikkelen, merk je het al aan je kleren. Ja hoor, je valt af.

Dit zal wel iets herkenbaars zijn. Want zo werkt het nu eenmaal. Maar na een tijdje gaat het mis. En ga je jezelf wijs maken dat die ene keer, dat ene snoepje niets uitmaakt.

Dan is de beer losgebroken uit z’n kooi, want dat smaakt naar meer. En daar ga. Alles weer voor niets geweest.

Als je gelooft dat afvallen met hypnose hetzelfde werkt als een dieet, dan kan ik me een reactie voorstellen als:

“Na het zoveelste dieet , is dit weer het volgende dieet pfffff”

Alleen is hypnose geen dieet. Hypnose is een middel waarmee je jouw onbewuste de boodschap geeft dat je die snoep helemaal niet wilt. Dat je het misschien ooit wel een goed idee vond om dat te eten. Maar dat het nu een probleem is. En dat probleem wil je oplossen.

Niet met een dieet, want daarvan weet je inmiddels wel dat het niet werkt.

Dat weet ik ook en degene die mij inmiddels een tijdje volgen, weten dat ik juist helemaal geen voorstander ben van diëten.

Mijn ervaring met een dieet staat gelijk aan een tijdelijke oplossing, het is kostbaar en leidt altijd tot een teleurstelling. Een dieet ga ik dus zeker niet promoten.

Zo zijn er ook mensen die vinden dat ik ze lok met een gratis weggever. Ergens in wil sleuren om ze geld af te troggelen ofzo.

Deze mensen staan heel wantrouwend in het leven. Die zien over het evil in. Iedereen heeft het slecht met ze voor. Dat is de grondhouding van die mensen. Erg eigenlijk toch, dat er nog zoveel mensen zo bang zijn dat ze beduveld worden.

Ken je dat verhaal van die vader die met zijn zoon op een ezel de dorpen langsging met goedkope voedzame maaltijden in schaarse tijden? De jonge zoon zat op de ezel terwijl de vader ernaast liep. De mensen uit het eerste dorp spraken er schande van. Want hoe kon die zoon zijn oude vader laten lopen terwijl hij zelf lekker op die ezel zat.

De vader en zoon wilden het graag goed doen. Ze wisselden van plek. Zo kwamen ze het volgende dorp binnen. Opnieuw werd schande gesproken. Want hoe kon die oude vader zelf comfortabel gaan zitten terwijl zijn jonge zoon maar moest lopen.

De vader en zoon trokken zich deze kritiek erg aan. Ze gingen beide op de ezel en sjokten zo het volgende dorp binnen. De mensen liepen over van verontwaardiging. Die arme ezel. Wie gaat er nu met twee personen op dat arme beessie zitten. Wat een vreselijke mensen waren die vader en zoon.

Vader en zoon waren het zat. Ze gingen beide wel lopen en de ezel had alleen het voedsel nog te dragen. Ook in het laatste dorp waar ze kwamen, hadden de mensen geen oog voor het voedsel. De mensen vonden iets. Namelijk dat vader en zoon zeer domme mensen moesten zijn. Want wie gaat er nu lopen als je een ezel tot je beschikking hebt die je kan dragen.

In al de vier dorpen bleven de mensen klagen dat ze honger hadden en geen voedsel tot hun beschikking. Terwijl ze even daarvoor een belangrijke kans lieten lopen op een voedzame maaltijd omdat ze alleen maar oog hadden voor wat de vader en zoon in hun beleving verkeerd deden.

Apart niet, dat het zo werkt. De vader en zoon hadden een goede intentie. Zij wilden de mensen in de dorpen een oplossing bieden voor hun schaarste aan voedsel. Die goede intentie werd niet gezien. Er werd alleen maar schande over ze gesproken omdat de aandacht naar iets anders ging. En nog erger. Vader en zoon konden het nooit goed doen. Wat ze ook deden. Altijd is er wel een mening.

Zo werkt het ook met afvallen met hypnose.

Soms moet je gewoon even wennen aan iets nieuws. Dan wil je eerst weten, wie is die Birgit en wat heeft ze te bieden. Voordat je besluit om ook daadwerkelijk de kans te kunnen zien. En ook dat wordt door een aantal mensen weer als iets vreselijks gezien.

Zo wordt het wel heel duidelijk. Zolang je bereid bent om vanuit vertrouwen te lezen en ontdekken, zal je eerder de kans zien en pakken. In je eigen belang. Want hoeveel mensen hadden kunnen genieten van een voedzame maaltijd in die dorpen, maar deden dat niet omdat ze elkaar versterkten in de schande die vader en zoon in hun beleving lieten zien.

En zo heb ik ook een manier die misschien nog niet door iedereen wordt omarmd. Dat wil alleen niet zeggen dat de intentie niet goed is en dat deze andere manier misschien weleens de oplossing zou kunnen zijn.

Hypnose is gewoon superkrachtig. Op allerlei gebieden. Ook als je vindt dat je continue behoefte aan snoep en snacks nu echt wel een probleem is geworden.

Het gaat om kansen krijgen, kansen zien en kansen pakken. Ben je zover, klik dan snel door naar de volgende pagina.

Over de schrijver
Als Hypnotherapeut zie ik dagelijks de gevolgen van de negatieve verhalen die mensen zich op onbewust niveau vertellen. Zo hebben veel mensen niet in de gaten dat ze risicomijdend zijn geworden. Ze durven zich niet te laten zien uit angst voor afwijzing of kritiek. En leggen de lat hoog op zoek naar bevestiging en waardering. De druk en dieperliggende angsten leiden tot ongelooflijk veel stress. En stress zorgt voor veel narigheid zowel op fysiek- als mentaal vlak. Nu ik het hele mechanisme doorzie, voel ik het als mijn plicht om dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Want het verklaart waarom op wilskracht gewoontes veranderen nooit zal lukken. Hiermee worden alleen symptomen bestreden en blijft de echte oorzaak bestaan, Ik wil jou stimuleren en helpen de echte oorzaak van de problemen die je ervaart op te sporen en op te lossen. Zodat ook jij heel eenvoudig een stressvrij lijf en leven kunt creëren.
Reactie plaatsen