arrow_drop_up arrow_drop_down
Weegschaal als emotionele rollercoaster
1 september 2020 
in Stress

Weegschaal als emotionele rollercoaster

De weegschaal: het kan zowel een vriend zijn als een vijand. En je voelt ‘m al aankomen. Zowel bij een vriend als een vijand voel je een bepaalde emotie.

Zo ken ik mensen die willen niets van een weegschaal weten. Die vinden het echt verschrikkelijk. Die geloven dat een weegschaal een vreselijk monster is. Een pestkop die persé moet treiteren.

En dat geeft dan weer stress en frustratie. Het is een confrontatie met de werkelijkheid. En dat doet bij veel mensen toch pijn. Dus liever vermijden.

Aan de andere kant zijn er ook mensen die bijna obsessief bezig zijn met de weegschaal. Ze moeten er niet aan denken dat ze geen weegschaal in de buurt hebben. Soms staan ze er wel drie keer per dag op.

Maar ja, een weegschaal op zich is natuurlijk maar een apparaat dat een getalletje aangeeft.

Jij geeft zelf een betekenis aan dat getalletje. Zo van, ok ik ben dus te dik. Als je die betekenis aan dat getalletje geeft, dan ga je je echt niet beter voelen.

Maar het kan ook zijn dat het getalletje lager is dan de vorige keer en dan kan de wereld er zomaar ineens heel mooi uitzien.

Zo laten veel mensen hun gevoel afhangen van wat een weegschaal laat zien. Dat is jammer.

Want goed bekeken is dat maar een meetinstrument. Het is maar een getalletje.

Uiteindelijk is het belangrijk dat je jezelf goed voelt.

En dat gaat het beste als je niet afhankelijk bent van iets buiten jezelf. Dan heb je ook meteen controle. Want je bepaalt het zelf.

Er is namelijk altijd wel iets in de buitenwereld waar je je rot om kunt voelen. Bijvoorbeeld zo’n getalletje dus.

En een rotgevoel geeft stress. Dat is iets waar je zomaar dik van kunt worden.

Dus als je de weegschaal gaat zien als een apparaat met een functie in plaats van een emotionele rollercoaster, dan kun je gaan focussen op wat je wilt.

Gewicht verliezen. Prima.

Goed voor jezelf zorgen, dat is een goed idee.

Gewoon lekker focussen op gezond eten en je energie verhogen. Daar plezier uithalen in plaats van het als een gedoe zien.

Dan heb je minder stress en ga je je vanzelf steeds beter voelen.

Want als jij op een ontspannen manier je lichaam goed voedt, dan word je daar blij van. Je krijgt meer energie. Je wordt (emotioneel) weerbaarder en wat denk je dat dat doet met je immuunsysteem.

De kans is groot dat de weegschaal dan ook een ander getal laat zien. Dat is dan een bevestiging dat je goed bezig bent. Niet meer, niet minder.

Dus geef die weegschaal niet teveel credits. Het is maar een ding. Jij bepaalt hoe jij je voelt. Niet de weegschaal.

Wil je vandaag nog aan de slag om op een natuurlijke manier die weegschaal minder gewicht te geven? Klik dan even door naar de volgende pagina.

 

Liever luisteren? Dat kan natuurlijk ook.

Over de schrijver
Als Hypnotherapeut en Natuurvoedingsadviseur is het mijn missie om meer mensen bewust te maken van de voordelen van gezond leven en een gezond gewicht. Ik help ze om blijvend af te vallen naar hun ideale gewicht met behulp van hypnose en het Virtuele Maagband Programma. Wat betekent dat te veel, te vaak en te ongezond eten verandert in blijvende betere en gezondere eetgewoontes. Want een gezonder lichaam leidt tot meer energie en vitaliteit. En zeker ook tot meer geluk. Dat is wat ik ieder mens gun!
Reactie plaatsen