Hypnose is fantastisch als je wilt afvallen
02 september 2020 
in Hypnose

Hypnose is fantastisch als je wilt afvallen

Een tijdje terug vroeg een dame: “als het zo goed werkt, waarom doet niet iedereen het dan?”

Ze doelde op afvallen met hypnose. Want eerlijk is eerlijk. Hypnose is fantastisch als je wilt afvallen.

Het is natuurlijk wel een goede en heel begrijpelijke vraag.

En het antwoord is: dit komt onder andere door de cognitieve dissonantie.

Volgens de theorie luidt de definitie als volgt:

“Cognitieve dissonantie is de onaangename spanning die iemand ervaart bij tegenstrijdige overtuigingen, ideeën of opvattingen of bij handelen in strijd met de eigen overtuiging.”

Dus als iemand tegen jou zegt dat afvallen met hypnose een goed idee is, maar jij bent ergens in je leven overtuigd geraakt dat hypnose griezelig en eng is, dan zal er een enorme weerstand in je voelbaar zijn.

Sommige mensen overwinnen die weerstand. Anderen blijven hangen in hun eigen werkelijkheid en willen van geen wijken weten.

Alle nieuwe dingen zijn vaak even wennen. En het meeste is later ineens vanzelfsprekend geworden.

Zo is het mijn missie om afvallen met hypnose net zo vanzelfsprekend te maken als diëten. Met het verschil dat afvallen met hypnose wel blijvend effect heeft.

Maar ja, ook hier zullen de mensen die standvastig vast blijven houden aan hun overtuiging roepen:

“Dat nooit. Ik moet gewoon minder eten, meer bewegen en dan komt het wel goed. Wat een onzin allemaal.”

Prima toch. Ik ben jaren geleden afgeleerd om een ander te overtuigen. Het heeft namelijk geen zin.

Door de cognitieve dissonantie kan het alleen maar een spel van welles nietes worden. En dat kost voor iedereen onnodig veel energie.

Bovendien leidt het alleen maar tot gedoe. En gedoe hebben we tegenwoordig al genoeg in de wereld.

Als ik naar mezelf kijk, dan ben ik blij dat ik het ooit vanuit een impulsiviteit een kans heb gegeven om hypnose te leren kennen.

Wat had ik mezelf veel ontnomen als ik vast was blijven houden aan het idee dat hypnose super eng is. Want ja, ik was ook ooit erg sceptisch.

Als ik erop terugkijk dan denk ik: “hoe bijzonder dat het allemaal zo gelopen is”.

En mogelijk geldt dat ook voor jou. Dat je even moet wennen aan het idee. Ik ben niet voor niets op je pad gekomen. Mogelijk ligt hier voor jou een kans. Dat jij ook gaat ontdekken dat hypnose fantastisch werkt als je wilt afvallen.

Misschien twijfel je nog. Je weet nu hoe dat komt: de cognitieve dissonantie.

Maar misschien ben je er ineens vandaag wel klaar voor. En wil je het gaan ontdekken. Hoe fantastisch makkelijk afvallen kan zijn.

Je kunt vandaag al meteen starten. Heel laagdrempelig en eenvoudig. Als je dat wilt, ga dan even naar de volgende pagina.

Over de schrijver
Als Hypnotherapeut zie ik dagelijks de gevolgen van de negatieve verhalen die mensen zich op onbewust niveau vertellen. Zo hebben veel mensen niet in de gaten dat ze risicomijdend zijn geworden. Ze durven zich niet te laten zien uit angst voor afwijzing of kritiek. En leggen de lat hoog op zoek naar bevestiging en waardering. De druk en dieperliggende angsten leiden tot ongelooflijk veel stress. En stress zorgt voor veel narigheid zowel op fysiek- als mentaal vlak. Nu ik het hele mechanisme doorzie, voel ik het als mijn plicht om dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Want het verklaart waarom op wilskracht gewoontes veranderen nooit zal lukken. Hiermee worden alleen symptomen bestreden en blijft de echte oorzaak bestaan, Ik wil jou stimuleren en helpen de echte oorzaak van de problemen die je ervaart op te sporen en op te lossen. Zodat ook jij heel eenvoudig een stressvrij lijf en leven kunt creëren.
Reactie plaatsen