Geautomatiseerde Eetgewoontes
15 september 2020 

Geautomatiseerde Eetgewoontes

Het onderbewuste: het deel van van jou dat bijna alle beslissingen neemt.

Je denkt namelijk wel dat je precies weet waarom je doet wat je doet, maar dat is niet helemaal waar. Je onderbewuste heeft een taak. Het wil overleven.

Wie niet sterk is, moet slim zijn. En dat is het onbewuste. Ongelooflijk slim.

Stel je maar eens voor dat er een pot voor je staat. Je mag het voorstellen op jouw manier.  Groot, klein, rond, vierkant. Precies wat bij jou past.

Jouw pot is helemaal gevuld. Gevuld met … ENERGIE!

Dit is jouw pot energie voor de dag. En je onderbewuste heeft als doel om zo energiezuinig om te gaan met de energie die in de pot zit.

Hoe meer automatisch dingen gaan, hoe minder energie het kost. En dus wordt zoveel mogelijk geautomatiseerd, zodat je genoeg energie over hebt voor de risico’s in het leven.

Dat is onwijs slim van het onderbewuste want stel je eens voor dat je brood smeren net zoveel energie kost als een uitdagende klus op je werk. Of je handen wassen net zo ingewikkeld is als het voorbereiden van een vijf gangen diner met kerst.

Dus chapeau voor het onderbewuste, want die regelt het allemaal supergoed voor je. Energiezuinig en precies ergens aan het einde van de dag is de pot met energie leeg. Superknap natuurlijk.

Behalve dan, dat het niet helemaal de consequenties begrijpt van alles. Een pak koeken is ongevaarlijk. Zo lijkt het, want het opeten van die overheerlijke, knapperige koekjes is stevig geautomatiseerd. Je kan er niet vanaf blijven.

Ongevaarlijk? Hoezo dat dan.

Want het is voor je lichaam en geest helemaal niet ongevaarlijk. Het is zelfs heel erg gevaarlijk. Want je kan er allerlei ziektes van krijgen. Niet van dat ene pak koek, maar wel als dat geautomatiseerde gedrag van steeds maar weer snoepen en snaaien leidt tot overgewicht.

Dan kan je dus serieus gezondheidsproblemen ontwikkelen. Terwijl je onderbewuste denkt goed bezig te zijn, is het eigenlijk je gezondheid aan het ondermijnen.

Dikke, vette pech want het onderbewuste bedoelt het allemaal zo goed, maar in de uitvoering gaat het toch mis. Dit is waarom diëten niet werken om blijvend af te vallen. En dit is waarom hypnose wel helpt om blijvend af te vallen.

Want met hypnose bereik je het onderbewuste en kan je het duidelijk maken dat al dat ongezonde eten eigenlijk een gevaar is. Die automatisering mag bijgesteld worden van ongezond naar gezond.

En als het onderbewuste dat eenmaal begrijpt, is het appeltje eitje. Dan is de gezonde manier ineens geautomatiseerd. En wat denk je dat er dan met je lichaam en je gewicht gaat gebeuren?

Jawel, dat wordt afvallen geblazen.

En dat is dus precies de reden waarom ik de zelfhypnose sessie Stop de Suikerverslaving heb opgenomen.

Want het onderbewuste communiceert net even anders als het bewuste. En zo zijn er al heel wat mensen je voorgegaan die waanzinnige resultaten hebben bereikt. Met een simpele MP3. Hoe makkelijk kan het zijn?

Je kan natuurlijk eindeloos doortobben met weer het volgende dieet. Of je geeft het een kans. Laat je verbazen!

Over de schrijver
Als Hypnotherapeut zie ik dagelijks de gevolgen van de negatieve verhalen die mensen zich op onbewust niveau vertellen. Zo hebben veel mensen niet in de gaten dat ze risicomijdend zijn geworden. Ze durven zich niet te laten zien uit angst voor afwijzing of kritiek. En leggen de lat hoog op zoek naar bevestiging en waardering. De druk en dieperliggende angsten leiden tot ongelooflijk veel stress. En stress zorgt voor veel narigheid zowel op fysiek- als mentaal vlak. Nu ik het hele mechanisme doorzie, voel ik het als mijn plicht om dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Want het verklaart waarom op wilskracht gewoontes veranderen nooit zal lukken. Hiermee worden alleen symptomen bestreden en blijft de echte oorzaak bestaan, Ik wil jou stimuleren en helpen de echte oorzaak van de problemen die je ervaart op te sporen en op te lossen. Zodat ook jij heel eenvoudig een stressvrij lijf en leven kunt creëren.
Reactie plaatsen