Veel groente eten is zo belangrijk
23 oktober 2020 

Veel groente eten is zo belangrijk

Ja hoor, het was weer zover. Wat een onzin, las ik onder een bericht. Ik vraag me altijd af wat daar nou precies mee bedoeld wordt.

Waar komt toch bij velen die aparte behoefte vandaan om op iets te reageren als je het volstrekte onzin vindt? Kijk, bij mij komen ook diverse dingen voorbij waar ik mijn vraagtekens bij zet.

Zo geloof ik persoonlijk niet in al die koffietjes vanuit een zakje wat jouw buikvet wel even wegsmelt. Je hoeft alleen maar één zo’n koffie per dag te drinken en je wordt zo dun als een dennetje. Dat zie ik dan ondersteund worden met voor en na foto’s die ik zo gratis kan downloaden bij een grote fotoprovider. Waarbij ook nog eens de belofte wordt gedaan dat je verder natuurlijk gewoon door kan snoepen en snaaien.

Het aparte is dat ik bij dit soort berichten echt nooit een reactie zie staan dat het onzin is. En dat is logisch, want dit is natuurlijk iets dat mensen heel graag willen geloven. Want je mag gewoon de hele dag door blijven eten. Uiteindelijk is dat toch een soort van ultiem geluk.

Dus heerlijk toch. Als je gelooft dat dat een goed idee is om te doen. En je ook overtuigd bent dat het geen schade oplevert voor je lichaam, waarom zou je het niet doen?

Dat ik daar zo mijn bedenkingen bij heb. En ik me dan toch afvraag wat het nog meer oplost dan alleen vet. En hoe dat dan precies zit met de vitamine en mineralen waar je lichaam naar snakt om goed en gezond te functioneren. Ik weet het niet, maar ik vind er toch wat van.

Maar ik voel geen enkele behoefte om mijn mening te ventileren onder zo’n bericht. Nog niet misschien dat ik dat zou doen. Dan kan ik ook wel aan de gang blijven, want ik krijg ook allemaal dingen te zien waar ik geen interesse in heb. En die voor mij als een soort van onzinnig voelen.

Maar waarom zou ik dat onder zo’n bericht zetten. Wat voegt dat toe?

Helemaal niets. Ik heb blijkbaar geen klik met dat soort product of dienst. En dat is prima. Het past blijkbaar niet bij mij in deze fase van mijn leven. En ik scroll weer verder. Zonder er verder aandacht aan te besteden.

De reden dat ik dat doe, is omdat het mij niet in een emotie raakt. Het doet me niets en daardoor kan ik gewoon verder zonder dat ik iets ermee moet.

Wanneer zou ik mogelijk wel de behoefte voelen er iets mee te doen? Als ik het op mezelf zou betrekken, er een emotie bij voel, maar er eigenlijk nog niet klaar voor ben om echt mijn probleem op te lossen. Ofwel ik ben er bang voor om het los te laten. In dat geval zou ik me als een klein kind gaan afzetten. En misschien wel zeggen wat een onzin zeg.

Dan komt daar effetjes zo’n troela voorbij met iets van een hypnosedingetje die mij wel even gaat vertellen dat er een mogelijkheid is om heel eenvoudig gezonder te leven. Ja duhhh… dat probeer ik al mijn hele leven en het is nog nooit gelukt. Dus opzouten met je hocus pocus, denkt zo iemand dan.

En hoe gefrustreerder ze zijn, hoe erger de reactie. En ik begrijp het hoor. No hard feelings want je zal maar zo in je emotie geraakt worden als je misschien wel de oplossing voor je probleem voorbij ziet komen.

Ik kan daar niets anders dan compassie voor voelen. En ik hoop oprecht dat er een moment komt dat ze er wel voor open staan. Want oh man… wat hebben we het met elkaar nodig om te zorgen dat we in verbinding blijven en grote prioriteit maken van onze gezondheid.

Het is misschien wel belangrijker dan ooit. Dat we gaan zien dat ons immuunsysteem, onze natuurlijke beschermer voor het kwaad van buiten, grote zorg verdient. En dat het ongelooflijk belangrijk is dat al die ongezonde suikers uit het menu geschrapt worden. Zo snel als mogelijk.

Veel groente en fruit. Gezond eten en drie keer per dag. Zodat je lichaam kan herstellen en kan zorgen dat we allemaal bestand zijn en minder bevattelijk voor datgene waar we nu dag in dag uit mee geconfronteerd worden als zijnde een groot gevaar.

Want bewust en onbewust heeft alles wat er gebeurt, invloed op ons allemaal. En soms proberen we het weg te duwen. Willen we geloven dat het ooit weer normaal wordt. En laten we daar vooral in blijven geloven. Maar in de tussentijd, voelen de mensen met een zwakkere gezondheid of waarvan in de media geroepen wordt dat ze bij de risicogroep behoren behoorlijk bang gemaakt.

En dat heeft zo z’n impact want ook angst is een ondermijner van het immuunsysteem. En daarom is het belangrijk dat je goed voor jezelf gaat zorgen.

Als je misschien ook nog wel denkt, dat het onzin is om hypnose in te zetten, dan is dit misschien het moment om die gedachte overboord te zetten.

Want uiteindelijk ben jij verantwoordelijk voor je eigen gezondheid. Je hebt niets te verliezen. Voor het geld hoef je dit niet te laten, want het is een n0-brainer.

Het enige dat je nog in de weg zou kunnen staan, is dat je het onzin vindt. Want ooit ben je gaan geloven dat je afvalt door te diëten. En dit is geen dieet. Je bepaalt zelf wat je eet. Alleen verdwijnt je behoefte aan suikers en tussendoortjes. En zo ga je gezonder leven en wordt je lichaam sterker.

Dat is een heel goed idee om te doen. Zeker omdat het gecombineerd wordt met een moment van ontspanning. Hoe dan ook, is het jouw gezondheid. En jij bepaalt of je het zin of onzin vindt. Maar doe in ieder geval iets om in goede conditie te blijven.

Want daarmee doe je jezelf een plezier op alle fronten. Pas goed op jezelf.

En wil je vandaag nog starten richting een gezondere leefstijl. Klik hier even door!

Over de schrijver
Als Hypnotherapeut zie ik dagelijks de gevolgen van de negatieve verhalen die mensen zich op onbewust niveau vertellen. Zo hebben veel mensen niet in de gaten dat ze risicomijdend zijn geworden. Ze durven zich niet te laten zien uit angst voor afwijzing of kritiek. En leggen de lat hoog op zoek naar bevestiging en waardering. De druk en dieperliggende angsten leiden tot ongelooflijk veel stress. En stress zorgt voor veel narigheid zowel op fysiek- als mentaal vlak. Nu ik het hele mechanisme doorzie, voel ik het als mijn plicht om dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Want het verklaart waarom op wilskracht gewoontes veranderen nooit zal lukken. Hiermee worden alleen symptomen bestreden en blijft de echte oorzaak bestaan, Ik wil jou stimuleren en helpen de echte oorzaak van de problemen die je ervaart op te sporen en op te lossen. Zodat ook jij heel eenvoudig een stressvrij lijf en leven kunt creëren.
Reactie plaatsen