Hoe overwin je een haat / liefde verhouding met eten?
11 september 2019 

Hoe overwin je een haat / liefde verhouding met eten?

Heel lang heb ik een haat / liefde verhouding gehad met eten en met mijn gewicht.

Ik kon me helemaal verliezen in een dieet en vervolgens weer helemaal losgaan met alles wat vooral niet goed was voor mijn lichaam.

Tot ik er ineens helemaal klaar mee was.

Ik kon niet meer naar mezelf kijken en al helemaal niet meer van mezelf houden.

Dit was ik niet. Ik voelde me ongelukkig met mijn lichaam. Ik voelde me futloos en had weinig energie. Eigenlijk vond ik dat best normaal, want ik wist niet beter dat ik ‘s-morgens mijn bed niet uit kon komen en dat ik ‘s-avonds nog tot weinig kwam.

Paleo Leefstijl, het volgende dieet

Totdat ik me bezig ging houden met de Paleo Leefstijl. Wat feitelijk begon als het zoveelste dieet, merkte ik dat ik vrij snel (echt binnen een paar dagen) veel meer energie kreeg. Ook begon ik kilo’s te verliezen. Ik voelde me lekkerder in mijn vel en ik had nog nooit zoveel energie gehad. Kortom, ik voelde me simpelweg fantastisch.

Ik had er best veel voor over om dit vol te houden. Zelfs de praktische bezwaren dat mijn maaltijden anders waren dan de rest van mijn gezin.

Maar af en toe … week ik even af van Paleo en at ik – voor mij – teveel koolhydraten en suikers. Ik merkte het gelijk. Niet alleen aan mijn gewicht, maar nog meer aan mijn stemming.

Het leek wel een onzichtbare kracht die ervoor zorgde dat ik toch weer iets ongezonds pakte. En dan ook nog tegen mezelf zeggen: “ach, die ene keer maakt niet uit”. Haha … één keer misschien niet, maar …

Onbewust automatische eetgewoontes

En zo werkt het ook precies. De onbewust, automatische programma’s worden afgedraaid net zoals je precies weet hoe je op een stoel moet blijven zitten of je hand moet bewegen om te schrijven. Zo wist mijn hand precies hoe ik de chocolade uit de kast moest pakken 🙁

Ondanks dat ik inmiddels behoorlijk wat kennis had opgedaan over wat voeding doet met mijn lichaam en het ook aan den lijve had ondervonden, was ik niet bij machte om het echt consequent vol te houden. Misschien best redelijk oké op wilskracht, maar niet echt overtuigend.

Hoe dat kon? Ken je ze? Die rode vlaggen op het strand: “Pas op: sterke onderstroming”.

Precies dat. De onderstroom ofwel mijn onbewuste draaide programma’s waar ik op wilskracht op lange termijn niet ver mee kwam. Telkens werd ik weer teruggezogen in oude gewoontes.

En daar was… de Virtuele Maagband

En toen … raakte ik op de hoogte van de virtuele maagband. Ik had wel van een echte maagband gehoord en dat was zeker niets voor mij, want zo zwaar was ik nu ook weer niet dat ik tot zo’n ingrijpende ingreep zou besluiten.

En zo was een Virtuele Maagband compleet nieuw voor mij. En omdat ik erg mooie resultaten behaalde bij mijn cliënten met het toepassen van hypnose bij een diversiteit aan angsten en problemen, leek het me een goed idee om deze Virtuele Maagband ook eens zelf te ervaren. En me hier verder in te verdiepen op het moment dat ik positief verrast werd door de effecten.

En ik werd positief verrast. Ik had het serieus niet verwacht. Het gemak waarmee ik ineens richting drie eetmomenten ging zonder ook nog maar enige behoefte aan tussendoortjes, leverde me al snel een paar kilo gewicht verlies op.

Ook mijn toch nog regelmatige ongezonde uitspattingen veranderde al heel snel naar gezond eten en gezond leven. Simpelweg omdat ik het mezelf waard vond om mijn lichaam te voeden met gezonde voeding.

De grote transformatie

Dit was de sleutel om die onderstroom de juiste richting op te laten stromen. En omdat die onderstroom nu gelijk stroomt met wat ik graag wil, kan ik makkelijk en eenvoudig bewust eten en goed zorgen voor mijn lichaam.

Zo houd ik mijn energie hoog en voel ik me simpelweg gelukkig. Ik sta ‘s-morgens fit op en heb genoeg energie om ook ‘s-avonds nog dingen te doen waar ik blij van word. Ik luister weer naar mijn lichaam en het kost me geen enkele moeite om de ongezonde dingen te laten staan. Ik voel me goed en dat kan ik gelukkig nu zo houden.

Naast dat ik heel erg het belang zie van goede voeding in relatie tot gewicht en gelukkig leven, ben ik ervan overtuigd dat er andere factoren een rol spelen die er voor kunnen zorgen dat het niet lukt. En dat wilskracht (en die heb ik heel veel) alleen niet voldoende is. Daarom ben ik ontzettend blij met mijn virtuele maagband.

En ben ik zo enthousiast dat ik me als hypnotherapeut hierin verder ben gaan specialiseren. Zoveel mensen lijden onder hun overtollige kilo’s en zijn radeloos omdat ze de wilskracht verloren zijn na zoveel diëten en telkens weer terugvallen.

Ik ben dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen en dat ik mensen mag helpen om hun plezier in het leven weer terug te laten krijgen omdat ze weer kunnen doen waar ze blij van worden. Dat ze weer de energie hebben om dat te doen waar ze gelukkig van worden en vol zelfvertrouwen hun leven leiden.

Ook jij kunt vandaag al beginnen. Klik gewoon even door naar de volgende pagina en ontdek hoe je lekker op de bank je behoefte aan tussendoortjes stopt.

Over de schrijver
Als Hypnotherapeut zie ik dagelijks de gevolgen van de negatieve verhalen die mensen zich op onbewust niveau vertellen. Zo hebben veel mensen niet in de gaten dat ze risicomijdend zijn geworden. Ze durven zich niet te laten zien uit angst voor afwijzing of kritiek. En leggen de lat hoog op zoek naar bevestiging en waardering. De druk en dieperliggende angsten leiden tot ongelooflijk veel stress. En stress zorgt voor veel narigheid zowel op fysiek- als mentaal vlak. Nu ik het hele mechanisme doorzie, voel ik het als mijn plicht om dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Want het verklaart waarom op wilskracht gewoontes veranderen nooit zal lukken. Hiermee worden alleen symptomen bestreden en blijft de echte oorzaak bestaan, Ik wil jou stimuleren en helpen de echte oorzaak van de problemen die je ervaart op te sporen en op te lossen. Zodat ook jij heel eenvoudig een stressvrij lijf en leven kunt creëren.
Reactie plaatsen