Jij bent het waard om goed voor te zorgen
24 oktober 2020 

Jij bent het waard om goed voor te zorgen

Over naar de realiteit. Ik krijg in deze onwerkelijke tijd veel mails van mensen die zo gespannen zijn en in angst leven dat ze het zichzelf niet waard vinden om goed voor te zorgen. Of ik tips heb.

Natuurlijk wil ik daar zeker vandaag even bij stilstaan. Want jeetje, hoe is het in zo’n korte tijd zo uit de hand kunnen lopen. Ik heb daar vanuit de psychologie wel een aardig idee bij, maar we kunnen er allerlei theorieën op los laten, we hebben er alleen niets aan.

Ik ga me op geen enkele manier wagen aan een inhoudelijke discussie. Is dit geen platform voor. Ik wil jou ondersteunen om te zorgen dat je je lichaam zo optimaal mogelijk gezond houdt. Of gezonder wordt. Want dat is op dit moment belangrijker dan ooit.

En juist met de vragen die ik krijg, blijkt dat dit nu voor velen een soort van probleem aan het worden is. De angst neemt toe, de emoties worden groter, de onderlinge strijd binnen gezinnen en de samenleving leiden tot hoog oplopende gemoederen. Met als gevolg dat er gegrepen wordt naar zoetigheid en snacks. De obsessie voor eten neemt toe, want dat lijkt nog het enige waar we zelf controle over hebben.

Ondanks dat je zelf weet dat dit niet handig is om te doen, lijkt het bijna een geoorloofde reden om het wel te doen. Want het is nu even lastig allemaal.

En juist die toevoegingen als “lastig”, “moeilijk” of “nu niet het juiste moment” zijn overtuigingen. Verhalen die je jezelf vertelt. Want er is nog nooit zoveel urgentie geweest om het niet te doen.

De situatie waar we met z’n allen in zitten, vraagt juist nu een mindset waarin je het ziet als “belangrijk”, “urgent” of “dit is juist het goede moment”. Want ik vraag me oprecht af: als je het nu niet doet, wat is er dan nog voor nodig om het wel te doen?

En daar bedoel ik mee, goed zorgen voor jezelf. Jouw gezondheid is het belangrijkste dat er is. Het gaat helemaal niet om overtollige kilo’s. Of teveel buikvet. Of een maatje meer. Het gaat om een goed functionerend lichaam. Dat weerbaar is voor de omstandigheden. En nee, als je lange tijd niet zo goed voor jezelf hebt gezorgd, dan heb je dat niet morgen opgelost.

Maar ik wil je echt vragen om dat niet te zien als een argument om het dan helemaal maar niet meer te gaan doen. Om dan maar door te gaan met iets wat je weerstand alleen maar verzwakt.

Wat er ook aan de hand is in de wereld. Weerbaarheid is jouw belangrijkste troef. Niet alleen fysiek, maar zeker ook mentaal. Alles hangt met elkaar samen.

Waar ik voor pleit is meer aan de voorkant zorgen dat we gezonder zijn, zodat we de gezondheidszorg minder nodig hebben. Maar ik hoor nog steeds niets over preventie. Juist daar zou nu zoveel meer aandacht voor moeten zijn.

Daar waar ik mijn steentje op dit vlak kan bijdragen doe ik dat. Want nee, we kunnen niet alles voorkomen, maar iedere bijdrage, hoe klein ook, kan het verschil voor jezelf maken.

Daar zie ik vaak een belemmering bij velen. Zoveel mensen vinden het zichzelf niet waard. Om die persoon te zijn die ze diep van binnen zijn. Om daarvoor uit te komen uit angst voor afwijzing of iets anders.

Ik wil je echt op het hart drukken. Vind het jezelf waard, want jij bent het waard. De situatie is de situatie. Daarbinnen zal jij het moeten doen. Het is jouw leven. En het is jouw vrijheid om te kiezen hoe jij daarmee omgaat.

Dus zelfs als je nu denkt, klets maar. Ik vind het niet belangrijk. Dan is dat helemaal prima. Het is een keuze die je maakt. En dat is altijd oké. Wat het ook is.

En als je tot nu toe vond dat het niet het juiste moment was, maar nu begint te voelen dat er misschien wel geen betere tijd is dan dit moment.

Realiseer je dat wat je jezelf vertelt altijd een verhaal is die je goed uitkomt op dat moment. En dat dit verhaal niet altijd het meest gunstigst uitpakt voor je gezondheid. Want angst en spanning voelen we op dit moment massaal. En ieder doet dat op z’n eigen manier en vanuit zijn eigen perspectief.

Word je bewust dat je die spanning in combinatie met al die overbodige suikers niet onder controle krijgt. Suikers zorgen juist voor onrust, voor een lichaam dat in stress komt. En stress is er nu genoeg. Dus weg met die lege suikers geeft al meteen een ander gevoel.

Ik weet dat er veel mensen zijn, die zichzelf het verhaal vertellen dat ik gewoon wil verkopen. Nou, lieve mensen, laat ik eerlijk met jullie zijn. Ik verdien hier serieus niets aan. Het kost me zelfs geld omdat ik advertenties draai en dagelijks heel wat tijd spendeer om mails te schrijven. En ik hoef zeker geen medelijden, want dat is een keuze die ik maak. Omdat ik een missie heb. Mijn intentie is zuiver. Als je daar anders over denkt, is er geen vertrouwen en dan ga ik je niet kunnen helpen.

Maar als jij mijn goede intentie voelt, dan is de zelfhypnose sessie Stop de Suikerverslaving juist nu een heel goed idee om te gaan luisteren. Want je snoepbehoefte verdwijnt en je krijgt ook nog eens de nodige ontspanning mee. Precies dat wat jouw lichaam en geest nu nodig heeft.

Pas goed op jezelf en wil je ondersteuning kijk dan even naar wat de zelfhypnose Stop de Suikerverslaving voor jou kan betekenen!

 

 

 

Over de schrijver
Als Hypnotherapeut zie ik dagelijks de gevolgen van de negatieve verhalen die mensen zich op onbewust niveau vertellen. Zo hebben veel mensen niet in de gaten dat ze risicomijdend zijn geworden. Ze durven zich niet te laten zien uit angst voor afwijzing of kritiek. En leggen de lat hoog op zoek naar bevestiging en waardering. De druk en dieperliggende angsten leiden tot ongelooflijk veel stress. En stress zorgt voor veel narigheid zowel op fysiek- als mentaal vlak. Nu ik het hele mechanisme doorzie, voel ik het als mijn plicht om dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Want het verklaart waarom op wilskracht gewoontes veranderen nooit zal lukken. Hiermee worden alleen symptomen bestreden en blijft de echte oorzaak bestaan, Ik wil jou stimuleren en helpen de echte oorzaak van de problemen die je ervaart op te sporen en op te lossen. Zodat ook jij heel eenvoudig een stressvrij lijf en leven kunt creëren.
Reactie plaatsen