Om de tuin leiden als het perfecte staaltje hypnose
11 december 2020 

Om de tuin leiden als het perfecte staaltje hypnose

Wat een drukte was het gister op de digitale snelweg. Al rollebollend over elkaar heen, werd er weer flink geroeptoeterd. De beste deals op Black Friday. Serieus?

Wie gelooft dat nog, zou ik zeggen. Afgelopen week was ik echt in shock. Nog geen drie weken geleden had ik een jurkje gekocht en datzelfde jurkje kwam nu ineens voorbij als een Black Friday deal.

Vette pech zou je verwachten. Ik had natuurlijk teveel betaald. Niets bleek minder waar. Ik zag een prijs die veel hoger was dan wat ik ervoor betaald had. Met een dikke, vette banner erboven dat dit het ultieme koopje was.

Huh… inderdaad, precies. Ik knipperde met mijn ogen en schudde met mijn bol. Ik begreep het niet. Even doorklikken dan maar. Er zal vast nog een andere prijs tevoorschijn komen. De echte deal zal ik maar zeggen. Nee hoor. Die veel hogere prijs, dat was de deal.

Dat kan toch gewoon niet waar zijn? Dit is wel echt shocking. Is dit wel hetzelfde jurkje dan? Dus inzoomen en ja. Dit was exact hetzelfde jurkje. Hoe kan dat nou?

Die hele Black Friday is natuurlijk een perfect staaltje hypnose. Alleen is het niet mijn manier van omgaan met hypnose technieken. Want dit is gewoon mensen doen laten geloven dat er een mooie deal is, terwijl dat er helemaal niet is. En dat is voor de ondernemer prima, maar gaat ten koste van de klant.

Op zich is er natuurlijk sprake van een deal, maar ik vind het persoonlijk geen eerlijke deal.

Er wordt misbruik gemaakt van de koppeling die ergens ooit in het verleden op onbewust niveau gelegd is dat Black Friday deals supergoedkoop zijn. En je weet, dat als je onbewuste dat eenmaal gelooft, dan… gaat het zijn gedrag conform dat geloof uitvoeren.

Zonder er ook nog maar bij na te denken, ben jij in de veronderstelling dat je te maken hebt met een superdeal. Je denkt tenslotte ook niet elke keer erover na welke spieren je moet aanspannen als je ‘s-morgens je bed uitstapt. Nee, dat doe je gewoon. Dat is het onbewuste mechanisme dat precies weet wat het moet doen. Terwijl jij in je bolletje even rustig wakker wordt, begint je lichaam alvast de geautomatiseerde klusjes te doen. Wel zo handig in dit soort gevallen.

Minder handig als je ineens op Black Friday veuls te veul staat af te rekenen voor iets waarvan de prijs een paar dagen daarvoor flink was opgedreven. Je koopt het toch wel. Want jij gelooft dat dit een topkoopje is. Dit is namelijk de dag van de beste deals.

Het is de hypnose waar je in zit. Je neemt het direct aan voor waar. En je zult je niet meer afvragen of dat ook werkelijk zo is. Je kritische mind is uitgeschakeld. Je ziet een prijs en neemt onbewust, automatisch direct aan dat dit echt een koopje is. En je zult het aan iedereen vertellen wat jij allemaal tegen spotprijzen hebt gescoord.

En zo kan het dat dit fenomeen zich iedere jaar herhaald en de oorspronkelijke bedoeling allang verloren is gegaan. Want het zijn allang niet meer de beste deals.

Black Friday is verworden tot een geloof. Een geloof waardoor we massaal spullen gaan inslaan. Spullen die hun waarde verliezen. Die iets bieden wat vergankelijk is.

Een tijdelijk genot of zoiets. Als je überhaupt naar de waarde van spullen kijkt, dan kan je je sowieso afvragen in welke verhouding dat iets staat.

Zo gaat er al enige tijd een discussie rond over bijvoorbeeld plofkippen. Met water ingespoten kipfiletjes, waardoor ze lekker goedkoop een kiloknaller in de schappen kunnen leggen. Die kiloknaller is natuurlijk een uitkomst. Veel massa voor weinig. Maar als je nu kijkt naar wat die massa precies met je lichaam doet, dan kan dat hele goedkope plofkippetje ineens een hele dure grap worden. Voor je gezondheid.

Want dat is wat we ons vaak niet realiseren. Hoeveel gezondheid eigenlijk waard is. Of eigenlijk, het is niet in waarde uit te drukken. Als er iets mis is met je gezondheid, dan hebben spullen ineens geen waarde meer. Het enige wat je dan wilt, is een gezond lichaam.

Terwijl we er helaas nog steeds onbewust gedreven vaak te slecht voor zorgen. Door ongezond en veel te eten, te weinig te bewegen, onvoldoende water drinken en blijven stressen over situaties waar we geen invloed op hebben. Het immuunsysteem raakt overbelast. Kan minder goed zijn werk doen.

Alleen beseffen we dat niet. We zien het niet. Geloven wel dat het niet zo’n vaart zal lopen. En dat terwijl jouw immuunsysteem wel een eerlijke deal met jou wil maken. Die doet namelijk ontzettend zijn best om jou te beschermen. Die is de hele dag druk bezig om alles wat niet goed is voor jou, zo snel mogelijk weer naar buiten te werken. Zodat je gezond kan blijven.

Maar ja, net als dat je een kat niet op het spek zet, kan je ook beter je immuunsysteem niet uitputten. Maar het gebeurt wel. En natuurlijk doe je dat niet expres. Een immuunsysteem is natuurlijk ook maar weer zo’n ongrijpbaar begrip. Je kan het niet echt pakken ofzo. Dat maakt het zo lastig om er een beeld bij te vormen.

En dat is op zich wel een goed idee om te doen. Om een beeld te vormen van je immuunsysteem. Alsof het een vorm en een kleur heeft. En daar ga je dan zuinig op zijn. En goed voor zorgen. Omdat je wilt dat het heel blijft.

Dat is nu eens een goede deal die je maakt met je immuunsysteem. En omdat ik niet geloof in die deals met Black Friday, maar wel geloof in een eerlijke deal waarin ik jou help om je immuunsysteem te boosten. Is het ongeacht de dag, maar wel tijdelijk voor de helft van de prijs. Want gister was het met die Black Friday tenslotte al duur genoeg.

Dus wil je profiteren van een echte korting. Gewoon omdat je het je gezondheid waard vindt, neem dan een kijkje op de volgende pagina.

Over de schrijver
Als Hypnotherapeut zie ik dagelijks de gevolgen van de negatieve verhalen die mensen zich op onbewust niveau vertellen. Zo hebben veel mensen niet in de gaten dat ze risicomijdend zijn geworden. Ze durven zich niet te laten zien uit angst voor afwijzing of kritiek. En leggen de lat hoog op zoek naar bevestiging en waardering. De druk en dieperliggende angsten leiden tot ongelooflijk veel stress. En stress zorgt voor veel narigheid zowel op fysiek- als mentaal vlak. Nu ik het hele mechanisme doorzie, voel ik het als mijn plicht om dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Want het verklaart waarom op wilskracht gewoontes veranderen nooit zal lukken. Hiermee worden alleen symptomen bestreden en blijft de echte oorzaak bestaan, Ik wil jou stimuleren en helpen de echte oorzaak van de problemen die je ervaart op te sporen en op te lossen. Zodat ook jij heel eenvoudig een stressvrij lijf en leven kunt creëren.
Reactie plaatsen