Hoe pleasen je immuunsysteem onderuit haalt
13 december 2020 

Hoe pleasen je immuunsysteem onderuit haalt

Als je het ziet, dan ineens kan je het niet meer niet zien. Ja, dat klinkt misschien een beetje raar, maar zo werkt het wel.

Probeer maar eens niet meer te kunnen lezen. Dat gaat niet. Als je het eenmaal kan, dan kan je het. Heb je ooit leren zwemmen, dan zeker weten dat je jezelf naar de kant kunt werken mocht je in het water terecht komen.

Zo werkt het ook met allerlei overtuigingen. Over jezelf bijvoorbeeld. Dat je het niet waard zou zijn om goed voor te zorgen. En het is niet dat je het niet kan om goed te zorgen, want je kan het hoogstwaarschijnlijk wel voor een ander. Dus je hebt het wel geleerd.

Je weet prima hoe het werkt om goed voor iemand anders te zorgen en dus weet je eigenlijk ook prima hoe je goed voor jezelf kunt zorgen.

En toch doen heel veel mensen dat dus precies niet.

Tenminste dat is echt wel een thema bij veel mensen. Ze willen vooral een ander gelukkig maken en vaak gaat dat ten koste van zichzelf. En dan voelen ze zich ongelukkig en begrijpen niet waarom. En ze leggen niet de relatie dat ze het blijkbaar een ander meer waard vinden dan zichzelf.

Hoe erg is dat eigenlijk om een ander meer waard te vinden? Voor jou zou dat heel veel moeten uitmaken. En grote kans dat je dat op bewust niveau ook wel vindt. Dat jij belangrijk bent in jouw leven.

Maar nu komt het vervelende. Ergens is er op onbewust niveau een collectieve overtuiging ontstaan, dat je vooral aan een ander moet denken. Dat het misschien wel egoïstisch is als je dat niet doet. Misschien hebben je ouders dat ooit wel tegen je gezegd. Dat je niet zo egoïstisch moet zijn. En dat je je speelgoed wel moet delen met je broertje, zusje of je vriendjes.

Hoppa… zo is er ineens een overtuiging geïnstalleerd. Zo van, doe ik iets voor mezelf of kom ik op voor wat ik wil, dan ben ik een egoïst. Nee, dat willen we natuurlijk helemaal niet zijn. Zo willen we niet te boek staan. Daar vinden mensen iets van. En dat wil je al helemaal niet, dat iemand iets van je vindt.

Dus je gaat een strategie bedenken. Ja, ook al ben je heel klein. Dat doe je onbewust en dat kun je. En misschien is jouw strategie wel geworden: pleasen. Ofwel goed zorgen voor een ander. En het maakt niet uit hoe het voor jou is. Maar die ander zal je gelukkig maken.

Dit is aan de orde van de dag. En je ziet het ook nu gebeuren in allerlei campagnes. Je doet het voor een ander. Ho… wacht s ff. Ook als het ten koste van jezelf gaat? Is dat de bedoeling? Ja, blijkbaar is dat de bedoeling. Want ik hoor eigenlijk nergens dat het over jou gaat. Het gaat alleen maar over een ander. En zo zijn we massaal geprept met iets wat op z’n minst toch een beetje eigenaardig is.

Want je zult er versteld van staan hoe weinig mensen zichzelf het waard vinden. Om goed voor te zorgen. Het is alleen een overtuiging. Het is namelijk niet waar dat je een egoïst bent als je goed voor jezelf zorgt. Als je nee zegt tegen iets omdat het je alleen maar stress oplevert als je ja zou zeggen.

Draai het eens om. Stel dat iemand iets doet voor jou terwijl je weet dat die ander daar heel gestresst en ongelukkig van raakt. En daar zijn immuunsysteem mee om zeep helpt waardoor die persoon vatbaarder is voor ziekte. Maar die persoon doet het wel voor jou. Die heeft echt veel voor jou over. Dat wil je toch helemaal niet. Dan zou je je toch vreselijk bezwaard voelen.

Zo heb je er mogelijk nog niet over nagedacht, maar dit hele mechanisme is wel een reden waarom heel veel mensen zich gestresst voelen. En daarmee hun eigen gezondheid ondermijnen. Zo vergrijpen ze zich misschien wel aan ongezond voedsel. En eten daar ook nog grote hoeveelheden van. Omdat ze innerlijke onrust en gejaagdheid weg willen eten. Dat ze niet gezien worden en alleen maar sjouwen voor een ander.

Ze komen niet toe aan gezond eten, voldoende bewegen, aandacht voor hun eigen innerlijke mens door het drinken van genoeg water. En vooral momenten van rust in te bouwen zodat het lichaam ook genoeg ontspanning krijgt om de stofwisseling en spijsvertering netjes te laten verlopen.

Zeker in deze bizarre virustijd is het ontzettend belangrijk om eens goed je eigen leefstijl onder de loep te nemen. Hoe goed zorg jij voor jezelf? Want door een ander te pleasen en jezelf te vergeten, gaat je eigen immuunsysteem onderuit. En ben jij vatbaarder voor schadelijke invloeden van buitenaf.

Zou je niet moeten willen. Gewoon ook omdat het niet nodig is. Het kan namelijk allebei. Want als jij goed zorgt voor jezelf, ben je gelukkiger en hoef je vanzelf al niets meer te doen om een ander gelukkig te maken. Gewoon dat je er bent, is al plezierig genoeg.

Dat is toch een fijn idee. Wil je meer weten hoe jij vanaf vandaag beter voor jezelf kunt gaat zorgen? Gewoon dat je onbewuste gaat begrijpen dat die strategie van pleasen misschien ooit wel een goed idee was, maar nu niet meer. Dan en alleen dan, zou ik je aanraden om eens een kijkje te nemen op de volgende pagina.

Want daar vind je een ontspannen mogelijkheid om je immuunsysteem op een ontspannen manier te boosten. En je leefstijl heel makkelijk wat gezonder te maken. Zodat je mentaal en fysiek sterker wordt. Dat zou je jezelf toch waard moeten vinden!

Klik hier om naar de pagina te gaan.

Over de schrijver
Als Hypnotherapeut zie ik dagelijks de gevolgen van de negatieve verhalen die mensen zich op onbewust niveau vertellen. Zo hebben veel mensen niet in de gaten dat ze risicomijdend zijn geworden. Ze durven zich niet te laten zien uit angst voor afwijzing of kritiek. En leggen de lat hoog op zoek naar bevestiging en waardering. De druk en dieperliggende angsten leiden tot ongelooflijk veel stress. En stress zorgt voor veel narigheid zowel op fysiek- als mentaal vlak. Nu ik het hele mechanisme doorzie, voel ik het als mijn plicht om dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Want het verklaart waarom op wilskracht gewoontes veranderen nooit zal lukken. Hiermee worden alleen symptomen bestreden en blijft de echte oorzaak bestaan, Ik wil jou stimuleren en helpen de echte oorzaak van de problemen die je ervaart op te sporen en op te lossen. Zodat ook jij heel eenvoudig een stressvrij lijf en leven kunt creëren.
Reactie plaatsen