Slank gezond

Flabbergasted ben ik. Stuitend vind ik het misschien ook wel. Maar bovenal begrijp ik het niet.

De ene advertentie na de andere scroll ik voorbij op een social media platform. De ene beweert dat je lekker veel en ongezond mag eten. Met de belofte dat je afvalt.

Dan weer een advertentie die beweert dat je vooral veel wijn mag drinken als je de recepten maar effe aanschaft. What the frock is dat voor een raar verhaal.

Maar ja, zo’n 90% van de Nederlanders zit aan de alcohol dus als er dan een één of andere chique lady voorbij tentoneelt, die bijna lijkt te beweren dat wijn zo’n beetje een primaire basisbehoefte is, dan hangen we natuurlijk wel massaal aan haar lippen.

Want ja, borrelen en eten én volop mogen wijn drinken. Serieus. Kwijlend stopt iedereen hier met scrollen. Om er iets van te vinden. Ik ook trouwens. Alleen ben ik niet zo enthousiast als de rest. Alhoewel ik niet direct de behoefte voel dit ook daadwerkelijk op te noteren.

Nou wil ik best de doeken voor je uitvouwen en je uit de droom helpen. Want alcohol is simpelweg geen goed idee. Het zorgt er alleen maar voor dat je lichaam erg hard moet werken om die afvalstoffen je lichaam uit te krijgen.

Wat denk je dat er gebeurt met die voedingsstoffen uit je sperzieboontje? Die je wegspoelt met een slok Chardonnay.

Je lichaam heeft wel effe wat anders aan z’n lieve hoofdje. Dan zich bezig houden met het opnemen van gezonde voedingsstoffen. Die moet zo snel mogelijk die alcohol uit je lijf zien te verdrijven.

Kijk, je gaat tenslotte ook niet eerst nog even thuis je bikini aantrekken voordat je in het water springt om iemand te redden die verzuipt.

Nee, je springt meteen. Tenminste normaal gesproken dan. Je gaat je dan niet druk maken of je kleding daarna naar de gallemieze is. Die persoon redden, dat is je prioriteit.

Zo denkt je onbewuste daar ook over. Want het onbewuste heeft altijd het beste met je voor. Dus als je twee dingen tegelijk in je lichaam stopt. Waarvan het ene heel schadelijk is en het andere gezond. Dan gaat de aandacht eerst naar jou redden.

Je wordt gewoon gered door je onbewuste. Zonder dat je erbij na hoeft te denken. Die voert gewoon een reddingsactie uit. Door je lichaam in stelling te brengen. Helaas is je kleding wel gehavend. Daar heb je dus niets meer aan. Stel je maar voor dat die kleding dat sperzieboontje is.

Dat sperzieboontje heeft zijn functie van gezond verloren. Net zoals het mooitje van die kleding af is.

Maar ja, als iemand beweert dat het allemaal wel kan, dan ben je waarschijnlijk heel makkelijk overtuigt dat het een heel goed idee is om lekker wijn te drinken en tegelijkertijd te borrelen en daarna nog lekker te dineren. Met een wijntje natuurlijk.

Wat denk je dat er gebeurt? Mensen vinden dit fantastisch. En natuurlijk vinden ze dit een goed idee. Het is alleen niets meer dan een geweldig marketingtruc.

Want als zo ongeveer 90% aan de alcohol zit, dan is er een markt voor. En inmiddels kampt ook de meerderheid van de volwassen Nederlanders met overgewicht.

Goed businessmodel. Slim gedaan. Maar het is natuurlijk vette nonsens. Want dit heeft werkelijk niets met gezond te maken. En dat weet iedereen eigenlijk wel. Maar toch willen veel mensen het wel graag voor waar aannemen.

En zal ik een leuk grapje vertellen, Dat heet hypnotiseren. Wat die dame doet. En dat doet ze onbewust verdomd goed. Want de halve goegemeente loopt ermee weg. Trekt de portemonnee om dit geweldige dieet aan te schaffen. Lekker wijnen, wijnen, wijnen, zouden Martien en Maxime zeggen.

Dan komen we nu bij het ethische stuk. Zijn er morele bezwaren om dit zo aan te bieden? Ik vind van wel. Dit is misleiding.

Hier komt een klein stukje frustratie van mijn kant om de hoek gehold. Want een groot social media platform vond dat ik niet kon beweren dat ik een blijvende oplossing bied om met hypnose en hypnotherapie te komen op je ideale gewicht. Een dikke, vette ban had het tot gevolg. Grrrr…

Maar laat je dat met hypnose en hypnotherapie nu juist wel kunnen bereiken. Maar ja, dat weet dat platform blijkbaar niet. En die is overtuigd dat ik apekool verkoop. Nou, niet dus. Die chique dame met haar borreltjes en wijntjes verkoopt apekool. Het slaat kant nog schip.

Waarschijnlijk houdt dat platform zelf ook wel van een wijntje. Vandaar dat ze dat graag willen geloven en het wel oké vinden.

Maar goed ik heb geleerd: choose your battles. En deze ga ik niet winnen van Zuckermountain dus ik steek mijn energie maar ergens anders in.

Kijk, ik geloof niet in ongezond afvallen. En ik geloof al helemaal niet dat je ongezond kunt leven en daar op de lange termijn mee wegkomt. Sommige misschien, maar de meerderheid niet. Ongezond leven en blijvend een ideaal gewicht is een luchtbel. En ik kan je verzekeren, die gaat uit elkaar spatten. Vroeg of later. Maar knappen doet ie.

Ik geloof wel in op een gezonde en verantwoorde manier afvallen. Een gezonde leefstijl met een ideaal gewicht. Maar dat klinkt natuurlijk totaal niet seksies.

Komt ze weer aan met haar hypnose. Inderdaad. Dat is waar ik in geloof. En niet alleen geloof. Ik weet dat het werkt. Dat je daarmee een stuk gezonder gaat leven zonder dat het je al teveel moeite kost.

Gewoon thuis. In je eigen, vertrouwde omgeving kan je terwijl je lekker op de bank ligt, jouw ongezonde snoepbehoefte in de kiem smoren.

En een argument dat hypnose eng is, is niet meer aan de orde. Tenminste als ik al die reacties lees op het wijndieet. Want deze mensen zijn allemaal gehypnotiseerd. Grappig hè.

Kijk gerust even op de volgende pagina, dan kun je vandaag nog beginnen!

 

Over de schrijver
Als Hypnotherapeut zie ik dagelijks de gevolgen van de negatieve verhalen die mensen zich op onbewust niveau vertellen. Zo hebben veel mensen niet in de gaten dat ze risicomijdend zijn geworden. Ze durven zich niet te laten zien uit angst voor afwijzing of kritiek. En leggen de lat hoog op zoek naar bevestiging en waardering. De druk en dieperliggende angsten leiden tot ongelooflijk veel stress. En stress zorgt voor veel narigheid zowel op fysiek- als mentaal vlak. Nu ik het hele mechanisme doorzie, voel ik het als mijn plicht om dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Want het verklaart waarom op wilskracht gewoontes veranderen nooit zal lukken. Hiermee worden alleen symptomen bestreden en blijft de echte oorzaak bestaan, Ik wil jou stimuleren en helpen de echte oorzaak van de problemen die je ervaart op te sporen en op te lossen. Zodat ook jij heel eenvoudig een stressvrij lijf en leven kunt creëren.
Reactie plaatsen