Slecht Eten: ongezonde rommel verzwakt je immuunsysteem
31 oktober 2020 

Slecht Eten: ongezonde rommel verzwakt je immuunsysteem

Prachtige taferelen zijn het. Onderweg naar mijn praktijk zie ik drie bomen naast elkaar met ieder hun eigen afzonderlijke en unieke kleur. De ene felrood. De boom ernaast laat diep oranje bladeren zien en de derde kleurt prachtig geel. Het is bijna een citroen.

De vorm en de kleuren zijn bijna te mooi. Alsof het zo van een schilderij werkelijkheid is geworden. Persoonlijk houd ik van alle jaargetijden. Het heeft wel iets en ik kan uitermate gefascineerd raken van dit soort taferelen. Alhoewel ik tijdens een overgang van zomer naar herfst ook altijd wel even bedenk of ik die kou echt fijn vind.

En al dat donker hoeft ook niet persé. Maar aan de andere kant is het ook wel weer knus. Zo heeft alles z’n voor- en nadelen. Trouwens ongeacht wat ik ervan vind, het gebeurt toch.

Inmiddels heb ik wel geleerd dat ik het dan maar beter kan accepteren in plaats dat ik me ertegen verzet.

Maar nog beter is, dat ik naast de acceptatie iets zet dat me helpt. Want als je ergens van kunt genieten, dan is het makkelijker om te gaan doen, dan wanneer je er bij voorbaat al vreselijk tegenop ziet.

Zo douche ik bijvoorbeeld iedere ochtend koud af. Dus na een warme douche de knop om en nog een minuut of twee koud water over me heen. Iedere ochtend moet ik echt wel even over die drempel heen. Draai om die knop. Happend naar adem sta ik dan als een vis op het droge onder die koude straal.

Maar ik weet hoe goed het is voor mijn lichaam. Om mijn weerstand op te bouwen en te zorgen dat ik beter bestand ben tegen virussen. Bovendien vind ik dat heerlijke gloeien daarna ook wel heel erg fijn. Het geeft een extra energieboost waar ik de hele dag blij van word.

Als ik dan vervolgens ook nog mijn groente in mijn blender doe om daar een heerlijke smoothie van te maken, dan voel ik me op en top gezond.

En met dat gevoel geef ik de juiste emotie af aan mijn onbewuste. Op die manier weet mijn onbewuste ook dat fit en gezond de bedoeling is. En is er dan zeker geen ruimte voor angst of herfstdepressie of wat je ook niet meer zou kunnen bedenken.

Het zou voor iedereen een goed idee zijn om na te denken wat je allemaal kunt doen om je lichaam in optimale conditie te brengen. Wat kun je doen om goed voor jezelf te zorgen? Zeker in deze bizarre tijd een heel belangrijke vraag. Stoppen met ongewenste suikers is sowieso een goed idee. Want die verzwakken je immuunsysteem direct. En met het eten van die ongezonde rommel geef je dus direct een signaal af richting je onbewuste dat het nog steeds een goed idee is om dat allemaal op te eten en daarmee je weerstand te verzwakken.

Wist je trouwens dat door het eten van veel suikers je ook onrust gaat voelen? Dat angsten en depressies sneller vat op je krijgen. Zeker in deze tijd waarin we dagelijks gebombardeerd worden met angstberichten, is het nog belangrijker om weerbaar te zijn. Want hoe weerbaarder je bent, hoe meer je in staat bent om je eigen immuunsysteem te verbeteren en hoe minder vatbaar je bent voor alles wat er rondwaart.

Het is in die zin echt een goed idee om eten van overbodige suikers zo snel mogelijk te stoppen en je te focussen op wat echt goed voor je is. Je gaat al snel meer energie krijgen en dat maakt het makkelijker om je tot dingen te zetten. Dingen die nu misschien nog een hele opgave lijken.

Misschien kun je je zelfs al voorstellen hoe het zou zijn als je beter voor je lichaam zorgt. Dat je dan veel makkelijker iets gaat doen waar je nu nog tegenop ziet. Alles wordt makkelijker als je lichaam in goede conditie is. Met een griep moet je ook niet denken om iets te doen. Het enige wat je wilt, is in bed liggen en uitzieken.

Feitelijk is het met eten van al die ongezonde suikers ook zo. Je brengt je lichaam in een lusteloze staat en zo gaat je leven aan je voorbij waarbij je enige pleziertje nog dat stuk chocolade lijkt te zijn.

Geloof me, er is zoveel meer. Ook in deze donkere tijd waarin de vooruitzichten onzeker zijn. Er is nog genoeg wat je kunt doen om te zorgen dat je het leuk hebt. Maar daar heb je wel een frisse geest en een goede conditie van je lichaam voor nodig.

Je kunt er vandaag nog mee beginnen. En ik zou zeggen, druk op die knop en doe het gewoon. Je zult merken dat je er veel beter uit gaat komen dan je misschien nu nog durft te dromen.

Starten kun je hier.

 

Over de schrijver
Als Hypnotherapeut zie ik dagelijks de gevolgen van de negatieve verhalen die mensen zich op onbewust niveau vertellen. Zo hebben veel mensen niet in de gaten dat ze risicomijdend zijn geworden. Ze durven zich niet te laten zien uit angst voor afwijzing of kritiek. En leggen de lat hoog op zoek naar bevestiging en waardering. De druk en dieperliggende angsten leiden tot ongelooflijk veel stress. En stress zorgt voor veel narigheid zowel op fysiek- als mentaal vlak. Nu ik het hele mechanisme doorzie, voel ik het als mijn plicht om dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Want het verklaart waarom op wilskracht gewoontes veranderen nooit zal lukken. Hiermee worden alleen symptomen bestreden en blijft de echte oorzaak bestaan, Ik wil jou stimuleren en helpen de echte oorzaak van de problemen die je ervaart op te sporen en op te lossen. Zodat ook jij heel eenvoudig een stressvrij lijf en leven kunt creëren.
Reactie plaatsen