Waarom afvallen niet lukt?

Het leek een veelbelovend jaar te worden. Het jaar 2020, een prachtig getal. Maar het noodlot sloeg toe. Het Coronavirus breidt zich snel uit en de wereld staat van het ene op het andere moment volledig op z’n kop.

Ga ik het dan nu serieus hebben over afvallen? Is het op dit moment überhaupt nog belangrijk om het hierover te hebben? Hebben we niet wat anders aan ons hoofd?

Ik ga je een verhaal vertellen en oordeel daarna zelf maar in hoeverre afvallen op dit moment wel of niet nog belangrijk voor je is.

Persoonlijk werd ik afgelopen weken behoorlijk meegesleurd in alles wat er gaande is. Ook in mijn wereld werd de tijd stilgezet. En dan bedoel ik niet stilgezet op de positieve manier zoals ik dat ken als wanneer ik in hypnose ben.

Niets leek nog belangrijk en ik voelde een enorme worsteling in mezelf ontstaan. Had het allemaal nog zin waar ik mee bezig was? Ik leek wel verlamd van angst en voelde geen enkele ruimte meer voor iets anders dan wat er op het moment gaande is in de wereld.

Hoe anders was het de afgelopen jaren waarin ik al het nieuws vermeden heb. Simpelweg omdat ik zo’n acht jaar geleden al tot het besef kwam, welke invloed de media op mij had. Het maakt me negatief, somber en angstig. Dit soort stemmingen zijn niet bepaald ingrediënten om een positief en gelukkig leven te leiden.

Stoppen met nieuws is makkelijker dan stoppen met eten

Het rare is dat ik dat besluit zo’n acht jaar geleden heel bewust heb genomen en dat het me geen enkele moeite heeft gekost om mezelf te bevrijden van de negativiteit in de (social) media. Dat komt omdat ik heel snel de positieve effecten ging merken van totale media onthouding.

Hoe anders was dat trouwens op de momenten dat ik in het verleden pogingen deed om af te vallen. Terwijl ik ook daar heel snel positieve resultaten behaalde. Toch was het veel lastiger vol te houden om te stoppen met eten. Waardoor blijvend afvallen simpelweg maar niet lukte op de lange termijn. Hoe dat komt, leg ik verderop in dit artikel uit.

Terug naar die media onthouding. Ik kreeg best wat weerstand vanuit mijn omgeving en zou als een kind in een soort van sprookjeswereld leven. Mijn ogen sluiten voor de vreselijke narigheid die er in de wereld is. Ik moest toch op de hoogte zijn et cetera.

Maar dat maakte me allemaal niet uit. Dan leefde ik maar in mijn eigen sprookjeswereld. Daar was het goed en had ik de energie om die dingen te doen waarmee ik de wereld iets kon brengen. Mensen helpen van probleem naar oplossing zodat afvallen wel lukt en ze gelukkiger in het leven staan.

Want inmiddels had ik ontdekt hoe het komt dat het een stuk lastiger is om te stoppen met eten dan om te stoppen met nieuws kijken.

Hoe priming zorgt dat afvallen niet lukt?

Waar ging het mis? Dat ik na zoveel jaren ineens toch weer voor de buis gekluisterd zat? En me mee liet voeren in de priming van de (social) media. Hoe heb ik dit laten gebeuren?

Dat kon gebeuren omdat ik op bewust niveau het besluit had genomen geen nieuws meer tot me te nemen, maar op onbewust niveau geen verandering had aangebracht. Wat betekende dat de priming nog volop zijn werk kon doen zodra de wereld begon te schudden. Ik kreeg dat natuurlijk onherroepelijk mee omdat er in mijn omgeving over gepraat werd.

Laat ik eerst priming even toelichten. De Nederlandse encyclopedie geeft de volgende definitie:

“Priming is het sneller herkennen van, of reageren op een bepaalde stimulus als men deze eerder heeft waargenomen. Het wordt beschouwd als een van de manifestaties van het impliciete, of niet-declaratieve geheugen.”

Wat staat hier nu eigenlijk? En hoe komt het dan dat je sneller iets herkent of reageert op iets? Dit heeft te maken met beïnvloeding van het onbewuste. Als je een woord of een concept maar vaak genoeg hoort, dan wordt het makkelijker herkent en gaat het meer en meer leven in jouw model van de wereld.

Als dit woord of concept dan ook nog eens in een bepaalde context geplaatst wordt, dan kan je je misschien wel voorstellen wat er de afgelopen tijd gebeurde. Voor mij betekende het in ieder geval dat ik enorm beïnvloed werd door wat er om me heen gebeurde.

De continue verleiding van dat lekkere eten

Dit hele mechanisme van priming is ook de reden dat afvallen niet lukt. Want net als met nieuws, ben je geprimed als het gaat om eten. Je reageert simpelweg op bepaalde reclames, maar ook dat wat in de winkels aan lekkers ligt.

En als jij dan door de winkel loopt, of je ziet een bepaalde reclame, dan is de beslissing al genomen. Je hebt zo je voorkeuren en de voedselindustrie speelt daar handig op in. Het water loopt je in de mond. En zo ligt je winkelwagen vol met snoep en snacks. En dat terwijl je wilt afvallen. Dat gaat zo dus niet lukken.

Jarenlang heb ik mezelf onthouden van de priming vanuit de (social) media en dat voelde goed. Doordat er geen herkenning meer was, werden de negatieve emoties niet meer geactiveerd en kon ik makkelijk in mijn goede gevoel blijven.

Maar eten is overal. En dus doet de priming continue zijn werk waardoor je een gemiddeld dieet nooit lang volhoudt. Hier is dus meteen ook de oplossing te vinden. Want als je al zoveel hebt geprobeerd en afvallen echt niet lukt, dan is het misschien wel tijd voor hypnose en hypnotherapie.

Blijvend afvallen lukt wel met hypnose en hypnotherapie

Die oude eetpatronen brengen niets dan ellende. Het eindeloos diëten ook. Het leidt alleen maar tot teleurstelling. Ik had een paar jaar geleden een hele goede reden om geen televisie meer te kijken. Net als dat jij nu een hele goede reden hebt om af te willen vallen. Alleen wil het maar niet lukken. Tenminste niet tot nu toe. Want die priming zit in de weg.

Maar gelukkig er is wel een oplossing waardoor afvallen wel lukt. En dat is door hypnose en hypnotherapie in te zetten.

Want hoe zou het voor jou zijn als je onbewuste begrijpt dat het anders mag reageren op de verleidingen vanuit de buitenwereld? Dat die reclames geen invloed meer op jou hebben? Dat je zelf de regie hebt over wat je eet en dat je kunt kiezen voor gezond eten?

De oplossing is de Virtuele Maagband

De oplossing zit niet in het veranderen van de buitenwereld. Je hebt geen invloed op de voedingsindustrie. En ook niet op de reclame die zij maken. Waar je wel invloed op hebt? Op je eigen gedrag. Want als jij niet meer gevoelig bent voor al die lekkernijen en je ze niet persé hoeft, dan wordt het een stuk makkelijker om af te vallen.

Waarom afvallen niet lukt

Want weet je dat er een eenvoudige oplossing bestaat om die voedingsindustrie te slim af te zijn? Ik heb namelijk de oplossing. En dat is het Virtuele Maagband Programma.

Misschien wist je nog niet dat hypnose een hele krachtige manier is om je eetverslaving om te zetten in gezondere eetgewoontes. Maar nu weet je het wel. En het is misschien best interessant om eens te onderzoeken wat het voor jou kan betekenen in jouw strijd tegen de kilo’s. Want een dieet werkt echt wel. Maar ja, de verleidingen liggen op de loer. En de priming doet zijn werk.

Wil je dat definitief veranderen en wil je meteen zelf gaan ervaren wat hypnose voor jou kan doen? Je krijgt nu tijdelijk een superkorting van 60% op de Zelfhypnose Sessie Stop de Suikerverslaving waarmee je je behoefte aan suiker en snacks snel gaat verminderen. Claim de sessie en begin vandaag nog!

Wees zuinig op jezelf en op je gezondheid!

Over de schrijver
Als Hypnotherapeut zie ik dagelijks de gevolgen van de negatieve verhalen die mensen zich op onbewust niveau vertellen. Zo hebben veel mensen niet in de gaten dat ze risicomijdend zijn geworden. Ze durven zich niet te laten zien uit angst voor afwijzing of kritiek. En leggen de lat hoog op zoek naar bevestiging en waardering. De druk en dieperliggende angsten leiden tot ongelooflijk veel stress. En stress zorgt voor veel narigheid zowel op fysiek- als mentaal vlak. Nu ik het hele mechanisme doorzie, voel ik het als mijn plicht om dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Want het verklaart waarom op wilskracht gewoontes veranderen nooit zal lukken. Hiermee worden alleen symptomen bestreden en blijft de echte oorzaak bestaan, Ik wil jou stimuleren en helpen de echte oorzaak van de problemen die je ervaart op te sporen en op te lossen. Zodat ook jij heel eenvoudig een stressvrij lijf en leven kunt creëren.
Reactie plaatsen